Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Opozícia kritizovala vládu za rozbité cesty: Zverejnila aj apokalyptické FOTO zo Slovenska

Fotografia zo Slovenska mala slúžiť austrálskym záujmom.
Fotografia zo Slovenska mala slúžiť austrálskym záujmom. (Zdroj: Twitter/QLD Opposition Media )

QUEENSLAND/BRATISLAVA - Zdá sa, že problém s rozbitými cestami nepoznáme len my na Slovensku. Austrálska strana Liberal National Party (NLP) chcela upozorniť na rozbité cesty v štáte Queensland. Čoskoro sa ale ukázalo, že išlo o riadny prešľap. Fotografia totiž vôbec nepochádzala z Queenslandu, ale zo Slovenska.

Fotografia rozbitej cesty zachytávajúca pole a osamotený domček v pozadí vyvolala pochybnosti a stala sa terčom kritiky. Na pochybný záber upozornila premiérka Queenslandu Annastacia Palaszczuková. Podľa politickej strany NLP malo ísť o fotografiu z queenslandského regiónu, ale Palaszczuková poukázala na to, že došlo k hlbokému omylu.

Škandalózne porovnanie rakúskych a slovenských potravín: Najhoršie výrobky na našom trhu

„Kde máme slamené strechy?“ spýtala sa Palaszczuková, ktorej sa osamotený statok, ku ktorému viedla rozbitá cesta, vôbec nezdal byť povedomý. Premiérka vzápätí uviedla, že fotografia v skutočnosti pochádza zo slovinskej webovej stránky.

Aj samotná Palaszczuková sa však neskôr musela ospravedlniť sa chybu. Omylom totiž namietala, že fotografia pochádza zo Slovinska, potom sa však opravila, že ide o záber rozbitej cesty na Slovensku, informuje Brisbanetimes.com.au. Trapas rozvíril debatu o stave ciest v Queenslande, ale súčasne poukázal na nelichotivý stav niektorých ciest na Slovensku.

 

...

 

Viac o téme: SlovenskoQueenslandRozbitá cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu