Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mladík sa rozviedol, potom prišla ešte väčšia rana: Musí platiť za dieťa, ktoré nesplodil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

OKLAHOMA CITY - Tomu sa povie zákon postavený na hlavu. Človek je nútený platiť výživné na cudzie dieťa, a to len preto, že si dal spraviť test otcovstva neskôr, ako je dovolené. Nie je otcom, no peniaze z jeho účtu každý mesiac i tak odídu.

Thomas pochádza z Oklahomy. Práve zákony tohto štátu sa mu vypomstili. Keď sa totiž muž rozhodol pre rozvod so svojou ženou, požiadal o test otcovstva. Dovtedy vraj nemal žiadny dôvod domnievať sa, že by nemal byť biologickým otcom ich spoločného syna. Výsledky vyžiadaných testov priniesli nepríjemné prekvapenie a poriadne komplikácie.

Nielenže prišla rana pod pás a on sa dozvedel, že nie je pravým otcom teraz trojročného chlapčeka, ale navyše mu a súd uložili povinnosť platiť výživné. Prečo to tak má byť, keď nie je otcom? Lebo zákony hovoria, že nepodal žiadosť o určenie otcovstva do dvoch rokov dieťaťa. To je totiž doba, ktorá je určená na pochybnosti o otcovstve. "Prial by som si, aby to nebola pravda. Ale je. Je to šialené," vyjadril sa Thomas.

Spočiatku bol výsledok súdu v prospech Thomasa, sudca však vec prehodnotil a usúdil, že podvedený otecko má povinnosť mesačne platiť 500 dolárov (472 eur). Jeho povinnosťou je aj spätné vyplatenie 15 000 dolárov (14 150 euro). Jediný, kto by mohol prerušiť túto povinnosť, je Thomasova exmanželka a biologický otec dieťaťa. Ak sa tak ale nestane, zúfalý chlap bude nasledujúcich pätnásť rokov pravidelne prichádzať o svoje peniaze. 

Viac o téme: Test DieťaOtecZákonVýživné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu