Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lekár prezradil, ako vyzerá penis s pribúdajúcim vekom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TRENTON - Penis s mužom nielen rastie, ale aj starne. Vek môže mužnosti ublížiť viac, ako si myslíte. Ani roky skúseností jej nepridávajú na pýche či kráse. Prečítajte si, čo všetko vás okrem vrások čaká so zvyšujúcim sa vekom.

Kým je muž mladý, aj pokožka jeho penisu je dostatočne pružná. S vekom však prichádzajú aj prvé intímne starosti. Drsné životné skúsenosti sa neodrážajú len na výzore tváre. Podľa urológa Brian Steixnera, riaditeľa Inštitútu pre zdravie mužov v New Jersey, sa penis starnúcim mužom neustále zmenšuje, čo je spôsobené nedostatkom kolagénu. Jedinou cestou, ako zmršťovanie penisu ovplyvniť, je udržať priberanie na váhe v norme. Čím viac tuku v páse muž má, tým väčšie percento penisu je pochované pod pokožkou.

Najčudnejšia skamenelina, akú kto kedy našiel: Zberateľ poodhalil históriu sexu na FOTO

S vekom prichádza aj zakrivenie pohlavného údu. Môžu za to športové aj sexuálne zážitky. Penis je čím ďalej tým viac asymetrický a miešok ovisnutejší, čo je spôsobené stratou svalovej hmoty. Tento aspekt sa prejavuje najmä po 60. roku života, informuje portál Menshealth.com.

Ďalším chúlostivým problémom je erektilná dysfunkcia, ktorá trápi aj mladšie ročníky. Dokopy postihuje asi 30 miliónov mužov po celom svete. Jej prevenciou je najmä zdravý životný štýl, v rámci ktorého by si muži mali všímať aj varovné príznaky rakoviny prostaty a semenníkov. Tí, ktorí sa radi slnia nahí, čelia podľa lekára aj rakovine kože.

Lekár prezradil, ako vyzerá
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: PenisStarnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu