Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIP letuška prehovorila o tom, čo sa deje na palube súkromných tryskáčov: Sex, škandály a ešte viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Sex, škandály a získavanie nemožných potravín. To všetko v jeden pracovný deň zažijú zamestnanci na palube súkromných lietadiel bohatých a slávnych ľudí. Bývalá letuška Emilia Georgová otvorene porozprávala o situáciách, ktoré musela dennodenne riešiť.

Keď chce niekto vlastniť súkromnú leteckú dopravu, musí byť poriadne bohatý. Peniaze u týchto ľudí nehrajú žiadnu rolu, pokiaľ ide o získavanie všetkého, na čo si len zmyslia. Emilia tomu hovorí vzdušný taxík. Pozná jeden rozvedený pár, ktorý zdieľa spoločnú starostlivosť o psa. Radše posadí zviera do lietadla, ako by sa mali stretnúť zoči-voči. 

Zariadenie interiéru súkromných lietadiel sa mení. Rozhodujúcou je vždy kvalita a najnovšia technológia. V tých najlepších strojoch nájdete veci od výmyslu sveta. "Telocvičňu, disko izbu s tanečnými tyčami a aj zlatý trón," opisuje Emilia. "Sú to milióny, ktoré zvyšujú hodnotu lietadla," dodáva. 

VIP letuška prehovorila o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Zamestnanci tu zažívajú čokoľvek. Klienti si myslia, že sú neodolateľní pre ťažko pracujúci personál. "Pozvania na súkromné večere, návštevy izieb a nevhodné dotyky sú bežnou súčasťou." Letuška vysvetľuje, že niektorí boháči posádku obliekajú do výstredných kostýmov, ktoré sa diametrálne odlišujú od klasických uniforiem. 

Profesionalita a zručnosť je u palubného personálu samozrejmosťou. Každý zamestnanec musí byť pripravený na splnenie rozmarov svojho akéhokoľvek klienta. Boháči raz požadujú kaviár, inokedy chcú dvestočlennú dychovku, ktorá ich pompézne privíta pred nástupom na palubu. 
 
VIP letuška prehovorila o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Prácou každého zamestnanca je sedieť a čakať. Nikdy totiž nie je úplne jasné, aký plán príde, a čo všetko sa počas cesty môže zmeniť. Je potrebné vždy a za každých okolností jednať s posádkou úctivo a slušne. "Značkové uniformy sú bežnou súčasťou. Nie je vylúčené, že Vám bude podarovaná osobná kreditná karta alebo peniaze na míňanie," hovorí Georgová. Musíte rátať aj s tým, že sa od vás očakáva aj špinavá práca. Letuška spomína aféry, kedy zamestnanci museli odstraňovať stopy a dôkazy po prítomnosti iných žien. Hoci niekedy sa stane aj to, že klienti prinesú manželku a milenku do toho istého lietadla.

FOTO Miestnosť v lietadlách, o ktorej ste netušili: Odtajnený úkryt letušiek

Táto práca pritom prekvapivo nie je až tak dobre platená. Vynahrádzajú ju však najrôznejšie dary v podobe drahých šperkov, zbraní, zvierat, vrátan levích mláďat či opíc. Dostanete na výber. "Jedna posádka dostala hotovosť 3000 eur. Iní si odniesli Rolex hodinky či najdrahšie kabelky značky Hermes." Inokedy zas podľa Emilie dostanete VIP lístky do vychytených klubov alebo na koncerty. 

Viac o téme: LuxusLetuškaAerolinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu