Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Výlet ku krásnym bulharským vodopádom sa zmenil na peklo: Jediná fotka a potom smrť!

Vodopády Krušuna
Vodopády Krušuna (Zdroj: profimedia.sk)

SOFIA - Katia Pavlovová (45), ktorá mala britské aj bulharské občianstvo, zahynula spolu s iným Britom, počas výletu k vodopádom Krušuna, na severe Bulharska. Dvojica pózovala ich kamarátke na lanovom moste, keď sa na nich spustila lavína skál a pochovala ich zaživa. Fotografke sa našťastie podarilo vyhrabať a privolať pomoc.

Susan (†66) sa len chcela pretočiť v posteli na druhý bok: Spustila sa šialená reťazová reakcia!

Tragédia sa odohrala vo štvrtok a záchranárom sa podarilo ich telá vyslobodiť až v nedeľu ráno. Viktor Dzhonev, ktorý prevádzkuje penzión v blízkosti vodopádov, uviedol, že odstrániť lavínu skál a ešte pri padajúcej vode, je veľmi ťažké. Dodal, že nie je známe, čo lavínu spôsobilo, ale k podobnej udalosti došlo aj pred niekoľkými rokmi. "Bolo perfektné počasie, nepršalo, celý deň slnečno. Nemám predstavu, prečo sa to stalo. Pred tromi rokmi došlo k inému pádu, keď sa zosunul svah," povedal Dzhonev.

Úradník na bulharskom ministerstve vnútra v Loveči, meste vzdialenom vyše 30 km, uviedol pre miestne médiá, že žena, ktorá privolala k páru pomoc, skončila v nemocnici, ale nebola kritickom stave.

 

Katia Pavlovová pracovala pre odevný reťazec a minimálne desať rokov žila v severnom Londýne. Mala dve deti vo veku 20 a 16 rokov so svojím manželom, podnikateľom Anthony Matthewom (64).
Nemenovaný muž, ktorý zahynul spolu s ňou, mal 56 rokov a tiež pochádzal z Londýna. Partia trávila v Bulharsku dovolenku.

Blízky priateľ a sused Pavlovovej, ktorý si neželal byť menovaný, pre Daily Mail povedal, že sa s jej rodinou poznal takmer 14 rokov. "Bola to krásna osoba. Veľmi príjemná a šťastná," reagoval. Podľa obyvateľov jej manžel spolu s deťmi po oznámení o nehode odletel do Bulharska a pravdepodobne bol prítomný na mieste počas záchranárskych prác. Britské ministerstvo zahraničia zisťuje ďalšie podrobnosti o nehode.

Viac o téme: Katia PavlovováKrušuna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu