Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kúzelník chcel prekonať legendárny Houdiniho trik: Nasledovalo deväť minút hrôzy

Antony Britton
Antony Britton

LINTHWAITE - Eskamotér Antony Britton takmer zomrel po tom, ako sa pokúsil zdolať jeden z najbizarnejších svetových rekordov. Dúfal, že prekoná kúsok jedného z najfenomenálnejších iluzionistov sveta, Harryho Houdiniho!

Angličan chcel vyskúšať, aké je to byť pochovaný zaživa, ale po deviatich minútach napätia a hrozného tušenia ho museli vykopať. Stačilo málo a z bezvedomia by sa už neprebral.

Dievčatko (7) pochovala mama zaživa: Zázrakom sa vyhrabalo von!

Antony Britton je už tretia osoba za sto rokov, ktorá sa pokúsila o útek z hrobu po pochovaní zaživa. Geniálnemu kúzelníkovi a eskamotérovi Harrymu Houdinimu sa totiž tento bizarný experiment v roku 1915 takmer podarilo uskutočniť a Antony ho chcel prekonať. Houdini z hrobu vystrčil ruku, ale pri oslobodení mu museli pomáhať. Antony sa nechal pochovať v putách takmer dva metre hlboko pod zem. Z hrobu sa mu však nepodarilo vyhrabať a záchranári mu po deviatich minútach museli poskytovať prvú pomoc, pretože už bol v bezvedomí.

Bláznivý pokus stál mladého muža niekoľko škrabancov a popraskané rebro. „Skoro som zomrel. Od smrti ma delilo len pár sekúnd. Bolo to veľmi desivé. Tlak pôdy okolo mňa ma drvil,“ opísal pochovanie zaživa Antony, ktorý si vzduchovú kapsu, ktorá ho obklopovala v hrobe, čoskoro vydýchal a prepadla ho panika.

Najväčším sklamaním pre eskamotéra bolo podľa jeho slov to, že musel byť zachránený vo chvíli, keď ho od oslobodenia z temnoty hrobu delilo len pár desiatok centimetrov. „Dal som do toho všetko, ale jednoducho to nebol môj deň,“ povedal Antony. Po pár týždňoch zotavenia Antony podľa nevylučuje, že sa rekord nepokúsi prekonať znova.

....

Viac o téme: EskamotérPochovanie zaživaHarry HoudiniAntony Britton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu