Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajná brutalita na VIDEU: Školáčka zaplatila za svoju drzosť príliš, borec to prehnal

Vyšetrovanie v tomto prípade vedie FBI. Zobraziť galériu (3)
Vyšetrovanie v tomto prípade vedie FBI. (Zdroj: YouTube)

COLUMBIA – Spojenými štátmi otriasol prípad policajného zásahu na strednej škole, ktorý sa viacerým študentom podarilo zachytiť na video. Policajný dôstojník Ben Fields, ktorý je na Spring Valley High School pridelený ako dozor, dosť drsne zasiahol v prípade drzej študentky. Tento čin natoľko pobúril rodičov a okolie, že prípad vyšetruje aj FBI. Názory verejnosti na zásah sa líšia.

„Študentke bolo povedané, že je zatknutá za porušenie školského poriadku, dostala inštrukcie, ktoré opakovanie odmietla splniť,“ povedal médiám Leon Lott, miestny šerif a nadriadený Bena Fieldsa. Napriek tomu, že sa svojho človeka zastal, podal žiadosť o prešetrenie na FBI. Podľa Shauna Kinga, muža, ktorý šokujúce video zverejnil na sociálnej sieti, študenti Fieldsa poznajú ako agresora.

Na videách z rôznych uhlov triedy vidno, ako Fields pristúpi k drzej študentke, ktorá niekoľkokrát odmietla opustiť triedu, či dokonca lavicu. Na zem ju spacifikuje chvatom, následne ju doslova odhodí pred tabuľu, pričom prevrhne aj lavicu, v ktorej dievča sedelo. Na základe prebiehajúceho vyšetrovania, škola Fieldsovi zakázala vstup na jej územie.

Vyšetrovanie v tomto prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Fields, ktorý okrem iného trénuje miestny tím amerického futbalu, presnejšie jeho obrancov, okrem toho vedie trénerský a kondičný kurz. Predtým, ako začal pracovať v škole, kvôli agresívnemu správaniu sa dvakrát ocitol na súde. V roku 2013 za to, že „nespravodlivo, bezohľadne a cielene obviňoval afroamerických študentov z členstva v gangu a s tým súvisiacej kriminálnej činnosti“.

Rodičia sú zhrození, tvrdia, že ide iba o následok dlhodobej neznášanlivosti a rasovej degradácie. „Ako sme uviedli v minulosti, sme pripravení spolupracovať na riešení tohto hrozného násilia a nespravodlivosti medzi našimi deťmi,“ uviedla vo vyhlásení asociácia rodičov čiernej pleti. Polícia dievča zatkla, neskôr ju prepustili do rúk rodičov. Médiá čakajú, aké budú výsledky nezávislého vyšetrovania.

Vyšetrovanie v tomto prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: Americká políciaPolicajný zásahPolicajná brutalita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu