Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Na cestách od dnešného dňa stretnete viac policajtov: Pozor si dajte aj na zlodejov na cintorínoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia od dnešného dňa pre Sviatok všetkých svätých zvyšuje dohľad na cestách. Viac policajtov posiela aj na cintoríny, majú si tam posvietiť na zlodejov a ľuďom pripomína, aby svoje veci nenechávali bez dozoru. Vlani totiž polícia v tomto období zaevidovala 129 vreckových krádeží, 30 okradnutých cestujúcich či takmer 400 krádeží vecí z áut. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Policajti budú dozerať na premávku na cestách do 2. novembra. "Podľa potreby budú riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách a dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch," uviedla hovorkyňa.

V týchto dňoch polícia posilní aj hliadky poriadkovej polície. Tie majú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov. "Pokiaľ cestujete autom, nemalo by v ňom zostať nič hodnotné. Pri úprave hrobov tiež nenechávajte veci bez dohľadu. To platí aj pri návšteve kostolov a rovnako ostražití treba byť i v hromadných dopravných prostriedkoch," upozorňuje Baloghová s tým, že zlodeji vo všetkých prípadoch využívajú nepozornosť, neprehľadnosť situácie a preplnenú dopravu. "Taktiež so sebou nenoste veľkú hotovosť a plaťte radšej kartou," radí hovorkyňa.

V prípade, ak človek spozoruje osoby, ktoré sa správajú podozrivo, má na ne upozorniť hliadky polície. "Prípadne kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158 alebo 112," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu