Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vedec varuje svet: Príde megazemetrasenie, ktoré rozdelí kontinenty a zabije 40 miliónov ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Milióny ľudí sa ocitnú v ohrození, pretože svet už čoskoro postihne megazemetrasenie. Tvrdí to anglický vedec, podľa ktorého bude tak silné, že dokáže rozdeliť kontinenty a zabíjať viac ako atómová bomba.

Mehran Kesha prišiel s katastrofickou predpoveďou, podľa ktorej svet čaká hotová sodoma gomora. Jeho slová sa objavili v súvislosti s veľkým cvičením nazvaným Great Shake Out, pri ktorom úrady simulujú mimoriadne situácie a trénujú následnú evakuáciu obyvateľov. Cvičenie prebieha dnes vo veľkých mestách Spojených štátov a Kanady.

VIDEO Kňaz, ktorý vyvolal najväčšiu hystériu o apokalypse: Boh mi zjavil varovanie

Kesha, ktorý na University of London študoval jadrové inžinierstvo, predpovedá, že Ameriku a Áziu už onedlho zasiahne obrovské zemestrasenie a cunami, ktoré môže za sebou zanechať až 40 miliónov obetí, z toho 20 miliónov má byť zo západného pobrežia USA. Taktiež tvrdí, že v dôsledku silných otrasov sa Severná a Južná Amerika rozdelí na viacero častí. Deň D môže vraj nastať už túto sobotu 17. októbra.

Vedec varuje svet: Príde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Že Mehranove slová nie sú tak úplne od veci, naznačujú aj americkí odborníci, podľa ktorých existuje až 99-percentná šanca, že Kaliforniu v najbližších tridsiatich rokoch zasiahne tzv. Big One zemetrasenie s magnitúdou 6,5. Posledný mesiac v USA aj Južnej Amerike zaznamenali hneď niekoľko slabších, ale aj silnejších otrasov, ktoré majú byť predzvesťou toho "osudného". "Vidíme, že počet otrasov v tejto oblasti neustále rastie. Očakávame preto, že v blízkej budúcnosti príde jedno megasilné. Zemetrasenie vytvorí veľké cunami, ktoré zničí Mexiko a Mexický záliv," povedal vedec, ktorý pochádza z Iránu.

Katastrofa zasiahne aj Karibik, Čínu a Japonsko. "Budeme svedkami devastácie, aká tu ešte nebola. Prídu veľké straty na životoch, zrúti sa svetová ekonomika, no v konečnom dôsledku to prinesie svetový mier," dodal jadrový inžinier.

Vedec varuje svet: Príde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Kesha je okrem iného odborníkom aj na energetickú krízu. Tvrdí, že objavil spôsob, ako premeniť elektricky nabitú plazmu na nikdy nekončiace dodávky energie v pevnej, tekutej i plynnej forme. Ak by sa jeho nápad ukázal ako účinný, mohol by podľa neho vyriešiť základné problémy súčasného sveta, ktorými sú nedostatok energie, resp. nedostatok obnoviteľných zdrojov či potravinová a vodná kríza. 

Viac o téme: Koniec svetaZemetrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu