Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Už žiadne nočné mory o apokalypse: Dizajnér navrhol posteľ budúcnosti

Posteľ budúcnosti má viacero funkcií
Posteľ budúcnosti má viacero funkcií (Zdroj: Youtube/Vitaly Petrukhin)

PEKING - Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby vás počas pokojného spánku prekvapilo napríklad silné zemetrasenie a pod troskami by vás pohltila zem? Čínsky dizajnér Wang Wenxi si takúto otázku položil a navrhol posteľ, ktorá by mala odolať katastrofe.

Anti-zemetrasná posteľ Wang Wenxiho má byť nielen mäkkým lôžkom, ale aj tvrdým pancierom, s ktorým budete v priebehu noci chránení pred katastrofou. Keď udrie zemetrasenie, posteľ otrasy zaznamená a premení sa na pancierovú komoru, ktorá vás vtiahne a zachráni vám život.

Obavy z katastrofického zemetrasenia: Vlna nezvyčajnej aktivity na Sibíri by mohla roztrhať Euráziu

Wenxi si nechal posteľ patentovať už v roku 2010, ale až po tom, ako sa video prezentujúce posteľ objavilo na Youtube, ľudia ho začali nadšene zdieľať na sociálnych sieťach, uviedol Telegraph.co.uk. Zobrazuje zrútenie niekoľkoposchodových budov a správanie ultramodernej postele, ktorá sa automaticky uzavrie a vytvorí zo seba akúsi pomyselnú kovovú rakvu, v ktorej prežijete až do vyslobodenia z trosiek.

Prežijete v nej až do záchrany

V úložnom priestore sofistikovanej postele sa nachádza priestor na fľaše s pitnou vodou, konzervy a iné životne dôležité zásoby, kým nepríde pomoc. Vynálezcu k návrhu inšpirovali silné zemetrasenia, ktoré v Číne pripravili za posledné roky o život desaťtisíce ľudí. Wang pre AFP povedal, že posteľ je vhodná do tehlových a betónových nízkopodlažných budov alebo bungalovov.

Viac o téme: PosteľZemetrasenie Wang Wenxi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu