Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prorok predpovedá ďalšie veľké zemetrasenie: Katastrofa môže prísť už dnes, piatok 13-teho

Za zemetrasenie vraj môže postavenie planét. Zobraziť galériu (3)
Za zemetrasenie vraj môže postavenie planét. (Zdroj: FB/Ditrianum)

LONDÝN - Samozvaný holandský prorok Frank Hoogerbeets vydal ďalšie zo svojich varovaní pred veľkým zemetrasením, ktoré môže spôsobiť skutočnú katastrofu. Práve v nešťastím opradený deň, piatok 13-teho, by mohlo dosiahnuť magnitúdu viac ako 8,6 stupňa Richterovej škály. Na YouTube vysvetlil, že planéty Venuša, Merkúr a Zem sú v línii, čo spolu s prepojením Marsu a Slnka vyvoláva pohyb tektonických dosiek.

Prorok, ktorý predpovedal veľké zemetrasenie, opäť prehovoril: Hrozí ďalšia katastrofa!

Vo svojom profile na sociálnej sieti pod názvom Ditrianum vo štvrtok uviedol, že už došlo k sérii otrasov pri Taiwane, kde vzrástla seizmická aktivita. Podľa amerického geologického ústavu USGS naozaj 12. mája zemetrasenie o sile 5,6 stupňa zasiahlo severovýchod krajiny a pocítili ho aj v hlavnom meste Taipei. Prírodný úkaz spôsobil, našťastie, len otrasy budov a výpadky elektrického prúdu.

Prorok predpovedá ďalšie veľké
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Ditrianum)


"Odteraz do polnoci UTC, súhra Merkúr-Venuša bude mať vplyv na Ameriku. Neexistuje žiadny spôsob, ako zistiť, či nastane väčšia seizmická aktivita, ale je dobré byť pripravený, pre istotu," dodal vo štvrtok na sociálnej sieti.

Minulý týždeň vo videu na YouTube uviedol, že planetárne zarovnanie predstavuje kritické obdobie, kedy môže dôjsť k veľkému zemetraseniu. Časový rámec odhadol od 12. do 15. mája, pričom magnitúda môže prekročiť 8,6 stupňa.

Prorok predpovedá ďalšie veľké
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Ditrianum)

Hoogerbeets využíva na svoje prognózy postavenie planét, čo mnohí vedci považujú za úplný nezmysel. Aj napriek tomu mu veľa nasledovníkov dôveruje. Podarilo sa mu totiž predvídať napríklad zemetrasenie, ktoré zasiahlo Japonsko minulý mesiac a päť ďalších v roku 2015, ale taktiež sa veľa predpovedí ukázalo ako falošných, vrátane tej, kedy malo vlani v máji zemetrasenie zasiahnuť Kaliforniu. 

Frank Hoogerbeets
Zobraziť galériu (3)
Frank Hoogerbeets  (Zdroj: Facebook/Frank Hoogerbeets)

Hoogerbeets pripúšťa, že jeho teória nie je veda, čo mu dávajú odborníci aj pocítiť. "Neexistuje jednoducho žiadny spôsob, ako by postavenie planét mohlo spôsobiť zemetrasenie na Zemi. Je to doslova nemožné. Všetko to pochádza z videa niekoho, kto je podľa môjho názoru úprimný, ale v podstate sa na všetkých úrovniach hlboko mýli," povedal podľa portálu express.co.uk Astronóm Phil Cop, ktorý píše pre New Scientist.

Viac o téme: Zemetrasenie Frank Hoogerbeets
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu