Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prekvapenie z povaly: Extrémne vzácny objav môže urobiť z muža boháča!

Nie je hra ako hra.
Nie je hra ako hra. (Zdroj: YouTube)

PHILADELPHIA - Povala nemusí byť len miestom, kde sa hromadia staré krámy a odkladá všetko nepotrebné. Niekedy sa totiž medzi týmto haraburdím nájdu aj skvosty, ktoré môžu priniesť nemalé imanie. Tak je to aj s vecou, ktorú objavil istý mladík v podkroví rodinného domu.

Roky ukrývané tajomstvo: Na povale objavili záhadný pirátsky poklad s mapkou a ľudskou rukou!

Ide o extrémne vzácnu hernú konzolu, ktorá bola výsledkom krátkej spolupráce medzi technologickými rivalmi Sony a Nintendom začiatkom 90-tych rokov. Vyrobilo sa iba 200 prototypov a nikdy sa nedostali do predaja. Predpokladá sa, že väčšina z nich je už dnes zničená.

Potom, čo sa partnerstvo medzi spoločnosťami naštrbilo, Sony pokračovalo vo vývoji vlastnej konzoly PlayStation 1, ktorá súťažila s Nintendom 64. Dôkazom predošlej kooperácie ale stále ostáva prístroj, ktorý na svojej povale skladoval Terry Diebold z Philadelphie.

Konzolu získal počas práce údržbára pre spoločnosť s názvom Advanta Corporation, ktorej šéfoval bývalý prezident Sony Interactive Entertainment Olaf Olafsson. Práve ten bol zodpovedný za budovanie väzieb medzi Sony a Nintendom a rozvoj bájnej hybridnej konzoly.

Keď Advanta skrachovala, Terry sa pri vypratávaní priestorov dostal aj k tomuto pokladu a šupol ho do podkrovia, kde ho pred niekoľkými rokmi objavil jeho syn Dan. Nemohol ale konzolu zapnúť, pretože jej chýba napájací kábel. Záhadou tak zatiaľ zostáva aj obsah kaziet a CD a fanúšikovia hier sa už nevedia dočkať, aby zistili, čo na nich je.

Je veľmi pravdepodobné, že tento kus hernej histórie bude stáť celkom slušné peniaze a Dan si myslí, že by sa ho otec mohol pokúsiť predať, aby čosi zarobil. Obdobné predmety sa na eBay predávajú za 35-tisíc dolárov a toto Nintendo Playstation by mohlo siahať ešte oveľa, oveľa vyššie.

Viac o téme: SonyPlayStationNintento
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu