Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

NASA zverejnila apokalyptickú mapu klimatických zmien: FOTO sveta v roku 2100!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WASHINGTON – Ak je vám ťažko, už keď teplomer ukazuje viac ako tridsať stupňov Celzia, verte, že sme ešte len na začiatku. Vedci z NASA upozorňujú, že vysoká koncentrácia skleníkových plynov v zemskej atmosfére bude mať na našu planétu tvrdý dopad.

Modelová mapa sveta upravená expertmi z NASA zobrazuje predpokladané zmeny klímy do roku 2100 vplyvom zvyšovania oxidu uhličitého v atmosfére. Emisie podľa nich môžu mať za následok rozsiahle suchá, záplavy, extrémne teplotné vlny a stratu produktivity poľnohospodárstva.

Čo sa stane s Európou, keď sa všetok ľad na planéte roztopí: VIDEO začiatku nášho konca!

NASA modelovú mapu sveta vytvorila s cieľom chrániť a varovať ľudstvo pred možnými následkami klimatických zmien. Ľudia tým pádom dostávajú do rúk nástroj, ktorý môžu použiť pri plánovaní projektov s cieľom vyrovnať sa s teplotnými zmenami.

Podrobnejšia projekcia klímy poskytuje pohľad na budúce teplotné a zrážkové modely po celej zemeguli a pokrýva približne časové obdobie medzi rokmi 1950 až 2100. Ak sa prognóza ukáže ako pravdivá, na území Afriky, Indie a Južnej Ameriky by teplota mohla dosahovať až 45 stupňov Celzia, uvádza.

NASA zverejnila apokalyptickú mapu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nasa)

Viac o téme: Globálne otepľovanieKlimatické zmenyNASA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu