Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čo sa stane s Európou, keď sa všetok ľad na planéte roztopí: VIDEO začiatku nášho konca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Napriek zlepšeniu situácie v oblasti ochrany životného prostredia, nebezpečenstvo nie je zažehnané ani zďaleka. Medzivládny Panel pre klimatické zmeny predpokladá, že do konca tohto storočia môže hladina svetových morí stúpnuť až o meter! V snahe presvedčiť aj zarytých odporcov teórie globálneho otepľovania vytvorili video, na ktorom jednoznačne vidno katastrofické dôsledky nečinnosti ľudstva.

Ak by sa všetok ľad sveta náhle roztopil, hladina morí a oceánov by stúpla o neuveriteľných 65,8 metra! Ukázalo to štúdia National Geographic už v roku 2013. Šikmá veža v talianskej Pise, Biely dom vo Washingtone či socha Ježiša Krista v Rio de Janeiro by úplne zmizli pod vodou. Veľa hlavných miest by padla, upozornil web iflscience.com.

Video, ktoré použil prestížny britský denník Business Insider, dokonca veľmi presne ukazuje, čo by sa stalo s pobrežím Európy. Stredozemné more sa prepojí s Čiernym a Kaspickým morom, Odesa a Istanbul sa stratia pod hladinou, rovnako krásne Benátky, ktoré už teraz majú vážne problémy so stúpajúcou vodou. Ani Marseille či Barcelona nebudú schopné čeliť prírode.

Viac ako 50 percent Holandska leží pod úrovňou mora. Petrohrad a Helsinki pohltí Baltické more, takmer celé Dánsko zmizne z mapy sveta. Pôdy na ostrovoch Veľkej Británie takisto rapídne ubudne, Londýn aj Dublin zaleje slaná voda. Stovky miliónov ľudí budú nútení opustiť svoje domovy, historické časti európskych veľkomiest budú nasledovať osud bájnej Atlantídy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu