Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odborník na Nový zákon vyhlásil, že Ježiš mal súrodenca: Nápis na FOTO hovorí za všetko!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WASHINGTON - Americký odborník na Nový zákon po starobylom archeologickom objave vyhlásil, že Ježiš mal príbuzného, o ktorom výklad Biblie mlčí. Vychádza z nálezu skrinky s kosťami, na ktorej bol záhadný aramejský nápis.

V novembri 2002 našli archeológovia zhruba 2 000 rokov starý poklad. Kosti v starobylom pohrebnom boxe s aramejským nápisom: „Jakub, syn Jozefov, brat Ježiša.“ Odvtedy si odborníci lámu hlavu nad tým, či skutočne išlo o Ježišovho brata alebo len bratranca a či by tento objav mohol zmeniť interpretáciu dejín kresťanstva.

Profesor Witherington z teologického seminára v Kentucky však pre BBC povedal, že text je potrebné brať doslovne. „Nový zákon nehovorí nič o tom, že by bola Mária panna, ale že panensky počala Ježiša.“ Potom mohla mať viac detí a jeho „bratia a sestry“ môžu byť skutočne jeho súrodenci, myslí si profesor.

Odborník na Nový zákon
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Kým odborníci diskutujú o tom, ako vykladať slovo brat, existujú vierohodné záznamy, že Jakub bol významnou postavou v ranokresťanskom hnutí. Apoštol Pavol vo svojom liste Galaťanom v mladosti napísal: „Po troch rokoch som šiel do Jeruzalema, aby som navštívil Petra a pobudol s ním 15 dní a nevidel som iného apoštola okrem Ježišovho brata Jakuba.“

Artefakt nájdený v roku 2002, známy ako Jakubova kostnica, bol vystavený v roku 2003 v Torontskom kráľovskom múzeu, ale neskôr ho vedci začali podozrievať z falošnosti, uviedol Mirror.

Jakubova kostnica so záhadným nápisom
Zobraziť galériu (3)
Jakubova kostnica so záhadným nápisom  (Zdroj: Profimedia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu