Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Roky ukrývané tajomstvo: Na povale objavili záhadný pirátsky poklad s mapkou a ľudskou rukou!

Mike so sestrou objavili záhadný poklad Zobraziť galériu (4)
Mike so sestrou objavili záhadný poklad (Zdroj: Foto: wfla.com)

TAMPA - Neuveriteľný pohľad sa naskytol Mikeovi, keď jeho sestra zniesla z podkrovia domu ich prarodičov starú škatuľu s podivuhodným obsahom. Domnievajú sa, že je v nej stará pirátska mapa, ktorú stráži pozostatok pirátovej ruky.

Sestra Mikea Lopeza chcela nedávno upratať na povale domu. Narazila na škatuľa, ktorej obsah vyrazil celej rodine dych. Úhľadne poukladané artefakty, ako sú mince, mapa a pozostatok ľudskej ruky s prsteňom, boli upevnené medeným drôtom. 

Roky ukrývané tajomstvo: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: wfla.com)

Škatuľa, zahalená rúškom tajomstva, obsahuje aj fotografiu páru. Mike verí, že sú na nej jeho starí rodičia Eva a Ernesto Lopezovci. "Zdá sa, akoby to patrilo mojim prarodičom, pretože je tam ich obrázok," povedal Mike pre wfla.com.

Roky ukrývané tajomstvo: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: wfla.com)

Verí tiež, že krabička môže mať niečo do činenia s mýtickým pirátom Jose Gasparom.
Obsahuje totiž aj záhadnú mapu. Je to mapa centra mesta Tampa a ukazuje rieku Hillsborough s dvomi mostami.
Roky ukrývané tajomstvo: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: wfla.com)

Rodney Kite-Powell je kurátorom Tampa Bay History Center a preskúmal záhadný obsah. Všimol si, že fotka je z ateliéru a verí, že je vyhotovená v deň svadby páru. Mince sa však podľa neho nezdajú byť autentickým španielskym pokladom. "Sú trochu tenké, ako španielske mince alebo staré mince všeobecne. Vo všeobecnosti staršie mince boli hrubšie," povedal Kite-Powell. 

Po bližšom skúmaní mapy odborník povedal, že pravdepodobne pochádza z rokov 1920 alebo 1930. "Je to fascinujúce, ale ja jednoducho neviem, čo si o tom mám myslieť. Asi to nie je ruka Joseho Gaspara a asi to nie sú španielske mince," povedal Kite-Powell. Mike je ale presvedčený, že najzáhadnejšia vec, ktorou je práve ruka, patrila pirátovi. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu