Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obchodný reťazec postaví pri Seredi jedno z najväčších centier v Európe: Práca pre stovky ľudí!

Základný kameň prišiel položiť aj slovenský premiér Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Základný kameň prišiel položiť aj slovenský premiér Robert Fico (Zdroj: Lidl)

SEREĎ - Na Slovensku vznikne jedno z najväčších logistických centier v Európe, o jeho vybudovanie sa postará spoločnosť Lidl. Otvorenie objektu o rozlohe 128-tisíc metrov štvorcových sa plánuje na jar roku 2016, stavbu by mala zrealizovať spoločnosť Strabag. Veľkosklad by mal trvalo zamestnávať až okolo 200 ľudí.

Spoločnosť, ktorá vlastní sieť obchodných centier už vybudovala dva centrálne sklady, jeden v Nemšovej a druhý v Záborskom. Región v okolí Serede bol vybraný z hľadiska dobrej dopravnej dostupnosti a efektívneho územného umiestnenia, keďže sklad sa bude nachádzať v blízkosti rýchlostnej cesty R1. Seredčanov tak premávka do a z logistického centra nebude nijako obťažovať.

Základný kameň prišiel položiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lidl)

Vybudovanie veľkoskladu v Seredi je súčasťou dlhodobého plánu spoločnosti Lidl, predpokladané náklady sa odhadujú na 50 miliónov eur. Okrem tejto čiastky plánuje v rokoch Lidl na slovenskom trhu preinvestovať ďalších 150 miliónov eur. Už teraz v 123 predajniach, dvoch veľkoskladoch a centrále pracuje viac ako 3600 zamestnancov.

Základný kameň prišiel položiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lidl)

„Vybudovanie tohto moderného a environmentálne ohľaduplného logistického centra je súčasťou našich investičných zámerov pre roky 2014 - 2018. Počas tohto obdobia plánujeme na Slovensku preinvestovať približne 200 miliónov eur, pričom náklady na toto logistické centrum dosiahnu 50 miliónov eur. Od vstupu na slovenský trh sme pritom už preinvestovali viac ako 460 miliónov eur. Spomenuté investície majú pozitívny vplyv na národnú ekonomiku a to aj vďaka faktu, že ich realizujeme s mnohými slovenskými firmami,“ uviedol Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika. 

Vedenie spoločnosti zároveň zdôrazňuje, že celé centrum bude ekologické. Zastavaná plocha s veľkosťou 52-tisíc metrov štvorcových bude osvetlená úspornými LED žiarovkami s dlhou životnosťou. Chladiť sa bude pomocou zmesi na prírodnej báze, navyše teplo získané z chladenia bude využívané na vykurovanie. Centrum by malo mať aj systém vsakovacích nádrží, ktoré budú zadržiavať dažďovú vodu. Čerešničkou na tejto ekologickej torte sú nabíjacie stanice pre elektromobily.

Základný kameň prišiel položiť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lidl)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu