Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Alza ponúkne stovku pracovných miest: V Senci otvoria supermoderné logistické centrum!

Podobne bude vyzerať aj logistické centrum v Senci. Zobraziť galériu (5)
Podobne bude vyzerať aj logistické centrum v Senci. (Zdroj: Alza)

PRAHA - Slovákom dobre známy, pôvodom český internetový obchod Alza, buduje nové logistické stredisko. Najväčšie distribučné centrum jednotky v on-line obchodovaní vyrastie v Senci, neďaleko Bratislavy. Bude vybavené špičkovými technológiami a ponúkne pracovné uplatnenie stovke nových zamestnancov.

Výstavba je už v plnom prúde. Zo supermoderného skladu sa bude tovar doručovať aj do okolitých krajín. Centrum je stavané presne na mieru potrebám tohto najväčšieho internetového predajcu v Českej republike aj na Slovensku. V rokoch 2010 - 2013 investovala spoločnosť do skladovej logistiky a technologických inovácií takmer 100 miliónov korún. 

Podobne bude vyzerať aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alza)

„Skladové plochy, na ktorých budeme na Slovensku operovať, presiahnu 24 tisíc metrov štvorcových a stanú sa tak jednotkou v logistickom zázemí celej Alzy. Vsádzame na plnú automatizáciu logistických procesov, ktorá sa osvedčila pri našom logistickom centre v Prahe – Horných Počerniciach. Distribučné centrum v Senci preto opäť vybavíme najmodernejšími logistickými technológiami,“ uviedla PR manažérka Alzy, Šárka Jakoubková.

V súčasnosti Alza využíva tri sklady v Prahe a okolí. Historicky prvým je sklad v Jatečnej ulici v Prahe – Holešoviciach, ktorý momentálne slúži pre potreby centrálneho showroomu. Aj ten plánuje Alza v tomto roku rozšíriť. Logistické centrum vo VGP Parku v Horných Počerniciach začala Alza využívať v roku 2010. V minulom roku si prenajala ďalší sklad v logistickom parku v Úžici. „Napriek tomu, že sme celkom operovali už na 35 tisícoch metroch štvorcových skladových plôch, naše sklady doslova praskali vo švoch,“ dodala Jakoubková.

Podobne bude vyzerať aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alza)

Z areálu distribučného centra v Senci bude Alza doručovať tovar nielen svojim zákazníkom na Slovensku, ale aj v okolitých štátoch. Zahraničnú expanziu zahájili na konci minulého roku. Aktuálne dodávajú tovar do 26 krajín Európskej únie.

„Našim cieľom je ponúkať zákazníkom čo najviac produktov, ktoré sú okamžite dostupné na sklade a doručiť ich v čo najkratšom čase, ideálne v ten istý deň vrátane víkendov. Aby sme uspokojili aj tých najnáročnejších spotrebiteľov, ktorí chcú tovar ihneď, začali sme v roku 2014 budovať vlastnú sieť samoobslužných AlzaBoxov a zaviedli vlastnú dopravu AlzaExpres. Najobľúbenejším spôsobom doručenia aj naďalej zostáva osobný odber tovaru, a preto rozširujeme našu predajnú aj výdajnú sieť,“ oznámila Jakoubková.

Podobne bude vyzerať aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alza)

Ďalej doplnila, že „pre tento rok plánuje Alza zväčšiť kapacitu predajných a skladovacích plôch niektorých predajní. Zaujímavé novinky tak čakajú na návštevníkov centrálneho showroomu v Prahe – Holešoviciach alebo v predajniach v Zlíne, Českých Budejoviciach a Trenčíne. Aktívne tiež hľadáme nové priestory v Bratislave.“

Podobne bude vyzerať aj
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alza)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu