Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO bielych potvoriek na obľúbených korbáčikoch: Skladovanie potravín na pumpe nezvládli!

Korbáčiky sú na prvý pohľad plesnivé. Zobraziť galériu (2)
Korbáčiky sú na prvý pohľad plesnivé. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – V obchodoch sa už nedá spoľahnúť ani na dátum minimálnej trvanlivosti, ktorý by vám mal zaručiť, že to, čo si kúpite, bude skutočne kvalitné a bezpečné. Dôkazom je fotografia obľúbeného slovenského produktu, korbáčikov, ktorú nám zaslala naša nespokojná čitateľka. Tentokrát však korbáčiky nepredávali v obchodnom reťazci, ale na pumpe!

Dátum minimálnej trvanlivosti potraviny je dátum, do ktorého si potravina pri správnom skladovaní uchováva svoje špecifické vlastnosti. V tomto konkrétnom prípade sa na obale korbáčikov, teda na správne skladovanie naozaj citlivej potraviny, uvádzal presne deň, do ktorého by sa mal produkt spracovať.


Prečítajte si aj: FOTO záhadnej šunky zo slovenského supermarketu: Niečo v nej chýba, klamú ľudí?!


Podľa paragrafu 10 zákona číslo 152/1995 o potravinách, chybu urobila určite čerpacia stanica. Ten, kto skladuje potraviny, je povinný dodržiavať dokonca ustanovenia osobitného predpisu, no primárne musí „zabezpečiť skladovanie len v takých priestoroch a za takých podmienok, aby sa zachovala ich bezpečnosť, kvalita a biologická hodnota potravín a surovín na ich výrobu“.

Korbáčiky sú na prvý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Keďže sa zrejme porušilo pravidlo, že rýchlo sa kaziace potraviny treba udržiavať trvalo schladené, napriek dátumu minimálnej trvanlivosti do 3. apríla 2015, korbáčiky už boli plesnivé. „Tým, že obal je spredu nepriehľadný, tak som to ani nemohla vidieť... Zozadu som nepozerala, no akože ani by ma to nenaštvalo, keby si za tie korbáčiky na pumpe nepýtali 2 eurá!“ rozčúlila sa spravodlivo čitateľka Topiek.

Korbáčiky sú na prvý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu