Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžer (16) straší ľudí: Vyzerá ako had, každé dva dni zvlieka kožu!

Ari má ťažký osud Zobraziť galériu (3)
Ari má ťažký osud (Zdroj: thakkali.com)

JAKARTA - Tínedžerovi z Indonézie nepovedia inak ako "Hadí chlapec". Pri pohľade na neho pochopíte prečo. Trpí totiž ojedinelým kožným ochorením, ktoré spôsobuje, že raz za dva dni mení kožu.

Šestnásťročný Ari Wibowo musí každú hodinu namáčať svoje telo vo vode a natierať ho špeciálnou masťou. Keby nedodržiaval tento prísny režim, koža by stvrdla a on by sa nemohol hýbať. Každých 41 hodín sa zbavuje tej starej, aby narástla nová. Presne ako had.

Tínedžer (16) straší ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thakkali.com)

Mladík totiž trpí erytrodermiou, čiže zápalovým začervenaním kože, pri ktorom sa z nej odlupuje viac ako 90 percent. Indonézski lekári však nemajú k dispozícii prostriedky na liečbu, a tak Ari nemá inú možnosť než držať sa prísneho režimu.

Tínedžer (16) straší ľudí:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thakkali.com)

"Je to naozaj smutné. Na celom tele má šupinatú kožu a vyzerá, akoby bol od hlavy až po päty popálený. Ak by kožu pravidelne nehydratoval, scvrkla by sa a urobila by z neho živú sochu," povedal fotograf Nurcholis Anhari Lubis, ktorý dokumentuje chlapcov zdravotný stav.

Ariho osud je o to smutnejší, že sa mu kvôli nepeknému vzhľadu posmievajú rovesníci. Nechcú s ním nadviazať priateľstvá a dokonca ho odmietajú prijať do školy, pretože sa učitelia i rodičia detí boja, že choroba je nákazlivá. Jedna indonézska povera hovorí, že keď žena počas tehotenstva týra zviera, tak aj jej dieťa sa bude podobať na zviera. A miestni obyvatelia si myslia, že je to tak aj v prípade Ariho.  Informoval portál metro.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu