Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Historický moment: Vláda po prvý raz priznala existenciu UFO!

Žeby to bola predsa len návšteva z vesmíru? Zobraziť galériu (3)
Žeby to bola predsa len návšteva z vesmíru? (Zdroj: CEFAA)

SANTIAGO - Čilská vládna agentúra zverejnila správu týkajúcu sa dvoch fotografií, ktoré zobrazujú neznámy objekt. Priznala, že by ním mohlo byť UFO, čiže lietajúci tanier, ktorý má mimozemský pôvod. Ide tak o historický moment, kedy oficiálni predstavitelia vôbec pripustili takúto možnosť.

V apríli 2013 zbadal jeden z robotníkov nad medenou baňou Collahuasi preletieť záhadný predmet. V dokumente sa píše, že vyzeral ako "sploštený disk o priemere päť až desať metrov". Pohyboval sa smerom hore aj dole i horizontálne vo výške zhruba pol kilometra nad zemou.

Historický moment: Vláda po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CEFAA)

Historický moment: Vláda po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CEFAA)

Odfotil ho a snímky poslal Výboru pre štúdium anomálnych leteckých javov (CEFAA), ktorý spadá pod čilské ministerské oddelenie občianskeho letectva. Agentúra fotky pozorne preštudovala a následne vylúčila, že by mohlo ísť o akýkoľvek meteorologický jav vrátane lentikulárnych mrakov, či o experimentálne, príp. bezpilotné lietadlá alebo balónové sondy.

"Dotyčný objekt resp. jav je objektom veľkého záujmu a môže byť kvalifikovaný ako UFO," jasne stojí v správe, ktorá bola publikovaná v rovnakom týždni ako CIA odhalila, že bola zodpovedná za niekoľkonásobný výskyt "UFO" v Nórsku v 50. rokoch minulého storočia.

Čile priznalo existenciu UFO

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu