Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemocnica čelí škandálu za smrť Margaret (†45): Plazila sa po chodbách a kričala o pomoc!

Margaret Lambertyová zvíjajúca sa od bolesti Zobraziť galériu (2)
Margaret Lambertyová zvíjajúca sa od bolesti (Zdroj: mail)

LONDÝN - Zhrozená rodina prehovorila o prípade svojej mamy, ktorá zomrela v nemocnici za desivých okolností. Margaret Lambertyovú (†45) nechali v ukrutných bolestiach umierať lekári napriek tomu, že vedeli v akom je stave. Žena sa dokonca plazila chodbami nemocnice, aj tak jej nikto nepomohol. Prípad zanedbania zdravotnej starostlivosti rozpútal vo Veľkej Británii vášnivú diskusiu.

V apríli bola Margaret Lambertyová prijatá do nemocnice s ukrutnými bolesťami žalúdka po tom, čo sa doma zrútila. V minulosti mala krvné zrazeniny, ktoré jej vznikali po úraze nohy. Krik a zúfalé volanie sa ozývalo chodbami nemocnice. Žene, žiaľ, nikto nepomohol. Ubolená odišla na druhý svet v apríli. Ako informuje denník Daily Mail, mama štyroch detí (28, 27, 19,14) zomrela, aj keď jej lekári mohli pomôcť.

Prvé krvné testy po prijatí do nemocnice, CT vyšetrenia, röntgeny a laparoskopia jasne ukázali problém. Namiesto toho, aby lekári začali konať, poslali ju na iné oddelenie s tým, že treba čakať na ďalšie testy. Stav sa jej však rapídne zhoršil a o dva dni od hospitalizácie už bol kritický.

Lekári zistili, že Margaret mala krvnú zrazeninu v črevách, čo spôsobilo jej multiorgánové zlyhanie. Zomrela deň na to. Dcéra Laura im ukázala šokujúce fotky, na ktorých vidno, ako sa jej mamka zvíjala na nemocničnej chodbe v ukrutných bolestiach. 

Nemocnica čelí škandálu za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mail)

Rodinní príslušníci, ktorí sa teraz rozhodli podniknúť právne kroky, hovoria, že Margaret po prijatí do nemocnice nechali lekári 24-hodín ležať na posteli zašpinenej krvou. Keď beznádejne s bolesťami volala z nemocničného lôžka na zdravotnú sestru, musela na ňu čakať pol hodiny. "Mojej mamičke sa nepodarilo spojiť s lekármi a zdravotnými sestrami. Bola opustená vo vedľajšej miestnosti. A takto zomrela v trýznivej bolesti,“ povedala najstaršia dcéra (28).

"Bolo to pre ňu strašné. Bolo to najhoršie, čo sme kedy videli. Opakovane sme hovorili lekárovi, že má krvné zrazeniny,“ opisuje dcéra a dodáva: „Sme odhodlaní dopátrať sa spravodlivosti pre našu mamičku a zistiť pravdu o tom, čo sa stalo. Nikto by nemal prejsť tým, čím ona.“

"Predtým, ako bola prijatá do nemocnice, bola mamička fit a zdravá,“ spomína dcéra a dodáva: „Mala arteriálne ochorenie, ale bolo to pod kontrolou. Jej známym problémom bolo to, že sa jej tvorili krvné zrazeniny. Nemôžem pochopiť, prečo si to nevšimli.“     

"Dva dni pred tým, než išla do nemocnice, sme s ňou oslavovali začiatok jej nového života s novým partnerom. Bola taká šťastná," spomína dcéra.

Fakultná nemocnica v Severnom Staffordshire NHS Trust, kde sa prípad stal, potvrdila, že dostala sťažnosť od rodiny zosnulej. Vyšetrovanie prípadu by malo byť otvorené už tento rok.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu