Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezmyselná smrť novorodeniatka: Pochybili na pôrodnej sále lekári?

Rodičia s Lucinkou Zobraziť galériu (2)
Rodičia s Lucinkou (Zdroj: foto: tv markíza)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Neuveriteľná tragédia sa stala mladým rodičom. Plní očakávaní prišli do rimavskosobotskej nemocnice, aby priviedli na svet prvorodené dieťatko. Vytúžená Lucka však pri pôrode zomrela. Nešťastní rodičia vinia zo smrti svojej milovanej dcérenky nemocnicu.

Mladí rodičia sa rok a pol pokúšali o svoje prvé dieťatko. Nakoniec sa pár dočkal a manželia prežívali šťastné tehotenstvo. Po deviatich mesiacoch mala prísť na svet v rimavskosobotskej nemocnici milovaná dcérka. Na pôrodnej sále sa však stala tragédia a malinký drobček zomrel.

„Pani Vincelová, je nám to hrozne ľúto...,“ spomína na nešťastnú udalosť so slzami v očiach mamička dieťatka.

„Najhoršie slová, ktoré som ja v živote počula – maminka, moje bábo zomrelo, to sa ani nedá povedať tá bolesť,“ spomína babka malého dievčatka.

Nezmyselná smrť novorodeniatka: Pochybili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Komplikovaný pôrod lekári ukončili cisárskym rezom. Nešťastní rodičia vinia za smrť svojej Lucky lekárov, pretože tí začali so sekciou až po tom, čo druhýkrát zoslabli ozvy dieťatka. Myslia si, že skorší cisársky rez by dieťatko zachránil. Prvorodička sa totiž na pôrodnej sále doslova trápila celý deň: „Veď to bolo 24 hodín odkedy tam prišla do tej nemocnice, dokedy chceli čakať?" pýta sa nešťastná mamička dieťatka.

Podľa pitevnej správy sa malinká Lucka udusila ešte v maternici, v ďalšej správe sa však píše, že dieťatko bolo úplne zdravé. Nešťastní rodičia malej Lucinky už podali podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Majú podozrenie, že v ich prípade pochybila nemocnica a lekári.

„Našej nemocnici je úprimne ľúto, že sa tento prípad skončil tragicky. Sme presvedčení, že pre záchranu dieťatka sme spravili maximum a že boli dodržané všetky odborné postupy," povedal pre TV Markíza hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Prípadom malej Lucky sa úž úrad zaoberá a na základe podnetu vykonáva dohľad u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti. Výsledok ešte nie je známy.     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu