Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Podivná smrť v skalickej nemocnici: Annu prijali s nevoľnosťou, o dva týždne ju pochovali!

Dcéra Martina je presvedčená o tom, že lekári pochybili
Dcéra Martina je presvedčená o tom, že lekári pochybili (Zdroj: TV MARKÍZA)

SKALICA – Annu v piatok previezli do skalickej nemocnice s nevoľnosťou a o dva týždne jej už rodina musela strojiť pohreb. Dcéra Martina je presvedčená o tom, že pochybili lekári. Keby vraj konali včas, jej matka ešte mohla žiť.

Annu v piatok večer hospitalizovali v skalickej nemocnici s nevoľnosťou a silným búšením srdca. Pár dní na to upadla do šoku a už sa neprebrala. Rodina sa domnieva, že na chybe sú lekári, ktorí s operáciou čakali až do pondelka. „Keď som sa pýtala lekára, prečo nekonali hneď, tak mi povedal, že cez víkend nikto nepracuje,“ povedala pre Tv Markíza zdrvená dcéra Martina.

Ešte pred zákrokom Annu prijali na chirurgiu. Keď však začala zvracať krv, presunuli ju na jednotku intenzívnej starostlivosti. Špecialisti ju údajne prezreli až na tretí deň od hospitalizácie, kedy zistili, že jej praskol vred. Operačný zákrok podstúpila až v pondelok, no počas neho silno krvácala a upadla do šoku. Potom už dýchala iba pomocou prístrojov.

Štyri dni po operácii Anna zomrela. Podľa riaditeľky skalickej nemocnice, lekári konali tak, ako mali. „Naši lekári musia reagovať na zdravotný stav pacienta aktuálne a ak rozhodli takto, tak nech to posúdi odborník,“  reagovala riaditeľka Renáta Kormanová. Dcéra Martina je však presvedčená o tom, že keby lekári zakročili ešte v piatok, mame teraz nemuseli strojiť pohreb.

Rodina po smrti Anny chcela nahliadnuť do jej zdravotnej dokumentácie, na čo majú zo zákona plné právo. Po prvýkrát im to však podľa dcéry Martiny bolo odopreté. Až keď so žiadosťou oslovili riaditeľku, tá im do štyroch dní k dokumentácii dala prístup a za poplatok im ju celú skopírovala. To, či lekári postupovali v tomto prípade správne, prešetrí Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj polícia. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu