Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Skutočný život Zlatovlásky: Za prekrásnou hrivou Sophie (6) stojí možná smrť

Sophie Zobraziť galériu (2)
Sophie (Zdroj: Foto: Daily Mail)

FAILSWORTH - Sophie Fieldhouseová má nádherne dlhé vlásky. Vyzerá ako rozprávková Zlatovláska. Nejedna malá „princezná“ jej závidí. No, žiaľ, nemá čo. Sophie totiž trpí vzácnou chorobou a môže kedykoľvek zomrieť. Berie totiž silné lieky, ktoré spôsobujú rýchly rast jej vláskov.

Šesťročná Sophie Fieldhouseová má prekrásne vlásky, ktoré o chvíľu dosiahnu až zem. Nejedna kamarátka jej ich závidí. Dievčatko však trpí vzácnou a potenciálne smrteľnou formu cukrovky s názvom vrodený hyperinzulinizmus. Hrozná choroby spôsobuje nízku hladinu cukru v krvi. Môže zapríčiniť až to, že človek upadne do kómy alebo zomrie. Ak postihnutému touto chorobou chýba cukor, dostaví sa triaška a silná ťažká slabosť.

Sophie diagnostikovali chorobu, ktorá postihuje jedného človeka z 50 tisíc ľudí, keď mala len 18 mesiacov. Jeden z mála liekov, proti tomuto ochoreniu je diazoxid. Jeho užívanie má za následok, že vlásky dievčatka rastú oveľa rýchlejšie, než je obvyklé.

Skutočný život Zlatovlásky: Za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

"Jej stav je desivý, pretože keď hladina cukru v krvi Sophie je nízka, vidíme v nej úplnú zmenu,“ povedala mama Amanda Turner (37) pre Daily Mail a dodal: "Je to ako pozerať sa na úplne iné dieťa. Odrazu dostane veľký hlad a začne sa triasť. Do školy si preto so sebou musí brať viac jedla.“ 

Sophie je jednou z detí, ktoré sa podrobujú novej liečbe. Dievčatku podávajú kapsule s rybím tukom. Nová liečba sa ukázala ako veľmi úspešná. "Táto nová liečba sa ukázala ako skvelá  a môžeme zastaviť diazoxid, čo je fantastické. Dúfame, že táto liečba bude čoskoro k dispozícii pre všetky deti s vrodeným hyperinzulinizmom,“ hovorí pre denník mama Sophie.

Dievčatká v škole závidia Sophiei jej krásne vlásky, no netušia, čo je príčinou ich enormného rastu. Učitelia pred ostatnými žiačikmi taja Sophieinu chorobu, aby ju neľutovali, alebo aby ju nevylúčili z kolektívu.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu