Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slávna návrhárka (72) si vyholila hlavu: Uf, veď je ako strašidlo z hororu!

Vivienne Westwood na staré kolená podstúpila dramatickú zmenu účesu - chodí s takmer holou hlavou.
Vivienne Westwood na staré kolená podstúpila dramatickú zmenu účesu - chodí s takmer holou hlavou. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN – Čo ju to, preboha, napadlo? Zatiaľ čo ostatné prominentné veteránky si k bujnej hrive dopomáhajú luxusnými parochňami z pravých vlasov, Vivienne Westwood sa rozhodla pre celkom opačný krok. Po prekročení prahu sedemdesiatky si nechala takpovediac oholiť hlavu a dnes nosí šedivého „ježka“. Ku kráse si však veľmi nepomohla, práve naopak.

Na staré kolená brutálna zmena imidžu! Hoci sa excentrická Vivienne Westwood vryla do povedomia fanúšikov svojej tvorby ohnivými či oranžovými vlasmi, jej niekdajší zovňajšok je nateraz minulosťou. Vychýrená módna dizajnérka sa tento týždeň vybrala do londýnskych ulíc, aby sa pripojila k demonštrantom a podporila tamojší protest. Okolie ju však v prvom momente ani nespoznávalo.

Vivienne sa pred odchodom z domu nezabudla nalíčiť a ozdobiť náušnicami, no tam sa akýkoľvek závan ženskosti u nej končil. Nahodená v červenej károvanej bunde veľkosti XXL totiž už z diaľky pripomínala skôr postaršieho pána na prechádzke. Tento dojem umocňoval najmä jej extra krátky zostrih. Svojrázna umelkyňa si nechala lokne ostrihať až ku korienkom a medzičasom jej stihli len trošku podrásť. S dĺžkou vlasov pár milimetrov sa tak na distingvovanú dámu vonkoncom nepodobala.

Ak ste zvedaví, čo Vivienne viedlo k takémuto radikálnemu kroku, potom vedzte, že na to mala až dva dôvody. „Vivienne si ostrihala vlasy, pretože sa všetci musíme zobudiť a uvedomiť si klimatické zmeny. A po druhé, chcela sa na chvíľu zbaviť tej červenej a mať vlasy biele, aby ukázala, že je hrdá na svoj vek,“ prezradil dizajnérkin mediálny zástupca denníku Mail Online. Žeby na britských ostrovoch už pociťovali prvé závany leta?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu