Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prehral preteky s časom: Muž (39) vážiaci otrasných 400 kíl, zomrel!

Ricky nebol vonku už poriadne dávno.
Ricky nebol vonku už poriadne dávno. (Zdroj: tlc)

GUAM - Ricky Naputi (39) žil iba pol kilometra od nádhernej tropickej pláže na ostrove Guam, ale úchvatné pobrežie nevidel na vlastné oči roky. Nebolo to však spôsobené tým, že by bol tak nehorázne zaneprázdnený, ale jeho hmotnosťou, ktorá sa vyšplhala až na vyše 400 kíl. Tá ho napokon zabila skôr, ako ho stihli zachrániť.

"Naposledy, čo som sa bol vonku baviť, to už musia byť roky," povedal Naputi pre dokumentárny film odvysielaný nedávno televíziou TLC. Jeho názov "400-kilový muž: Preteky s časom," napovedá, že Naputi mal vážne zdravotné problémy.

"Cnie sa mi po pocite slnka na tvári či sprchovaní, keď mi voda steká po tele," prezradil vtedy štábu Naputi, ktorý bol nútený schudnúť, aby ho mohli bezpečne previezť na americkú pevninu kvôli život zachraňujúcej operácii. Skôr však, ako to stihli urobiť, v novembri 2012 zomrel.

V jeho boji ho podporovala aj jeho manželka Cheryl, ktorá sa starala o jeho každodenné potreby vrátane nakupovania, varenia, omývania špongiou a pomáhala mu chodiť na záchod. On totiž asi 10 rokov trávil svoj čas kvôli hmotnosti v posteli.

"Je to ako starať sa o prerastené dieťa," povedala Cheryl, ktorá spoznala Naputiho, keď už bol nehorázne obézny, ale podarilo sa mu ju očariť svojím šarmom natoľko, že mu dala šancu. "Keď som prišla do Rickyho bytu, pootvoril iba na pár centimetrov," uviedla jeho manželka s tým, že do dverí zatlačila a odvtedy boli spolu.

Podľa lekárov muža zabila morbídna obezita, nepomohla ani hodinová resuscitácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu