Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tínedžerka takmer prišla o zrak: Do oka sa jej zavŕtal parazit!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Local10.com )

FLORIDA - Kontaktné šošovky sa v poslednej dobe stali predmetom medializovaných správ o rôznych zdravotných komplikáciách. Najnovší prípad sa odohral v meste Pembroke Pines na Floride, kde mladá dievčina takmer prišla o zrak.

Ashley Hydeová (19) kvôli zápalu ľavého oka zašla k lekárovi, kde jej zobrali stery a následne oznámili, že je infikovaná parazitom zvaným acanthamoeba. Ten sa nachádza vo vode a pôde, odkiaľ sa môže šíriť prostredníctvom používania kontaktných šošoviek, kožných raniek alebo vdýchnutím do pľúc.

Parazit dievčine spôsobil rozmazané videnie a podľa odborníkov musí teraz podstúpiť niekoľkomesačnú liečbu. Optometrista Adam Clarino varoval všetkých používateľov kontaktných šošoviek, aby si ich pravidelne vymieňali. Najbezpečnejšie a najzdravšie je podľa neho robiť tak každý deň.

"Denne sa stretávame s tým, že v súvislosti s kontaktnými šošovkami k nám prichádzajú ľudia s infekciami, rôznymi komplikáciami a vredmi. To sú všetko veci, ktoré môžu potenciálne spôsobiť slepotu," uviedol Clarino.

Tínedžerka takmer prišla o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Local10.com )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu