Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Učiteľke (42) huba rozožrala oko: Oslepla kvôli kontaktným šošovkám!

Jacqueline rozožrala infekcia ľavé oko Zobraziť galériu (2)
Jacqueline rozožrala infekcia ľavé oko (Zdroj: itv.com)

LONDÝN - Učiteľka matematiky z Veľkej Británie si prešla za posledný rok peklom. Dvakrát takmer umrela a teraz nosí umelé oko kvôli tomu, že ho napadla nebezpečná infekcia. Tú údajne spôsobilo nosenie kontaktných šošoviek, ktoré si kúpila cez internet.

Štyridsaťdvaročná Jacquline Stoneová prišla o ľavé oko. Napadla ho zákerná infekcia a úplne ho rozožrala. Prvé problémy sa objavili v čase, keď začala používať nové šošovky. Spoločnosť Alcon, ktorá ich vyrába, tvrdila, že sa dajú nosiť 24 hodín denne. Teraz čelí žalobe, uvádza denník The Sun.

"Už od prvej chvíle mi nesadli, pálilo ma z nich strašne oko," hovorí dvojnásobná matka. Nepomohlo ani užívanie predpísaných kvapiek. Až keď sa jej začala rozpadať očná buľva, si lekár uvedomil, že nejde len o hocijaké podráždenie.

Huba žene zničila tri vrstvy oka a 70 nervov
Zobraziť galériu (2)
Huba žene zničila tri vrstvy oka a 70 nervov  (Zdroj: itv.com)

"Takú bolesť som ešte v živote nezažila. Bolo to, akokeby mi oko požieral nejaký červ," opisuje Jacqueline chvíle agónie. V nemocnici jej krátko nato diagnostikovali hubovú infekciu. Dovedna podstúpila až 22 operácií, no ani tie nedokázali choré oko zachrániť. Žena teraz musí nosiť umelé. Navyše hrozí riziko, že infekcia môže v jej tele kedykoľvek opäť prepuknúť a ona by tak mohla prísť aj o pravé oko.

"Som strašne nahnevaná. Keby mi vtedy lekár predpísal správne kvapky, mohla som oko stále mať," dodala Jacqueline, ktorá zažalovala firmu Alcon a taktiež nemocnicu, ktorá mala v jej prípade zanedbať zdravotnú starostlivosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu