Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia obeť kontaktných šošoviek: Dôchodkyni (62) rozožrali oko!

June oslepla na jedno oko Zobraziť galériu (2)
June oslepla na jedno oko (Zdroj: chroniclelive.co.uk)

DURHAM - Mnohí ľudia so zhoršeným zrakom si v súčasnosti kladú otázku, či sú kontaktné šošovky naozaj bezpečné. Šesťdesiatdvaročná June Scottová je presvedčená, že nie. Jej dôkazom je vlastné oko, o ktoré vplyvom ich nosenia prišla.

Nie je tomu tak dávno, čo sme vás informovali o britskej učiteľke, ktorú kontaktné šošovky pripravili o oko. Na verejnosť prenikol ďalší podobný prípad. June denníku The Sun porozprávala o svojich peripetiách rovnakého charakteru.

Problémy sa u nej objavili po tom, ako jednorazové šošovky zakúpené v drogérii použila v októbri na dovolenke v Španielsku. Krátko nato začala v ľavom oku pociťovať neznesiteľné pálenie. "Strašne to bolelo. Cítila som, ako mi niečo rozožiera oko," hovorí.

Vystrašená žena okamžite zašla za lekárom, ktorý ju rovno nechal v nemocnici. Pacientka bola kvôli hubovej infekcii hospitalizovaná tri týždne a napriek tomu, že podstúpila tri operácie, sa už oko nedalo zachrániť. Chirurgovia boli nakoniec nútení odstrániť jej rohovku.

Ďalšia obeť kontaktných šošoviek:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: chroniclelive.co.uk)

June čoskoro čaká ešte jeden zákrok, počas ktorého jej vsadia umelú náhradu. Momentálne zvažuje žalobu na výrobcu šošoviek, ktoré jej zničili zdravie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu