Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študentka (19) na internáte prežívala hrôzu: Nakazila sa a možno sa nikdy neuzdraví!

Jess sa stále zotavuje Zobraziť galériu (2)
Jess sa stále zotavuje (Zdroj: Facebook)

NOTTINGHAM - Keď sa u devätnásťročnej študentky objavili problémy so zrakom, myslela si, že je to len obyčajná infekcia. No bolo to niečo oveľa horšie. Do oka sa jej totiž dostal parazit, ktorý požieral rohovku. A len tak ľahko sa ho nezbaví.

V prvom ročníku na Nottinghamskej univerzite začalo Jess Greaneyovú bolieť ľavé oko. Pripisovala to infekcii a myslela si, že časom zmizne. No nestalo sa. Kamarátky ju preto pred Veľkou nocou donútila, aby zašla do nemocnice a nechala sa vyšetriť. Lekári dievčine povedali, že je to vred a poslali ju domov. Lenže oko čoraz viac opúchalo, sčervenelo a Jessice spôsobovalo obrovskú bolesť.

Študentka (19) na internáte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nakoniec sa ukázalo sa, že išlo o niečo oveľa nebezpečnejšie. Príčinou utrpenia mladej Britky bol parazit acanthamoeba keratitis, ktorým sa nakazila prostredníctvom kontaktných šošoviek umytých v kontaminovanej vode na internáte. Pliaga sa jej usadila v rohovke a začala ju požierať. Kvôli tomu takmer oslepla. V nemocnici musela podstúpiť intenzívnu a vyčerpávajúcu liečbu. Týždeň sa poriadne nevyspala a počas jedného vyšetrenia jej dokonca chirurg zoškrabával vrchnú vrstvu oka skalpelom.

"Parazita mám ešte stále v oku a neviem, ako dlho bude trvať, kým sa ho zbavím," povedala Jess Mirror Online s tým, že sa momentálne zotavuje doma. Spočiatku si musela denne do oka kvapkať 41 kvapiek, teraz užíva polovičnú dávku. Každé dva týždne chodí na kontrolu. Podľa lekárov mala šťastie, pretože niektorým iným pacientom trpiacim s rovnakým problémom museli rohovku transplantovať a niekedy nepomohlo ani to a o zrak prišli úplne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu