Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Manželia vyhrali takmer 300 miliónov: Prezradili, na čo ich utratia!

Cindy (naľavo) a Mark pri preberaní šeku
Cindy (naľavo) a Mark pri preberaní šeku (Zdroj: clintoncountyleader.com)

NEW YORK - Po tom, ako Mark a Cindy Hillovci vyhrali minulý rok v lotérii 587 miliónov dolárov (451 miliónov eur), mali prakticky neobmedzené možnosti. Oni ale namiesto toho, aby peniaze rozflákali na hlúpe zbytočnosti, ich investujú do rozvoja mesta, v ktorom žijú.

Sympatickí manželia vyhrali v novembri v lotérii Powerball astronomickú sumu. Po zdanení im z nej ostala "len" zhruba polovica, aj tak to ale stačí na to, aby začali nový život. Mohli sa napríklad vybrať na cestu okolo sveta, naplniť garáž luxusnými autami, alebo si kúpiť vlastný ostrov. Nič z toho sa však nestalo.

Hillovci majú iný plán. Výhru sa rozhodli použiť na zlepšenie kvality života v rodnom Dearborne s približne päťstvo obyvateľmi. Požiarnu stanicu dali presunúť do inej časti mesta, odkiaľ bude mať lepší prístup k hlavnej ceste. Takisto financovali výstavbu nového ihriska pre deti, opravu závadného odpadového systému a štipendium študentov na miestnej strednej škole. Jedinou vecou, ktorú kúpili pre seba, bola nová dodávka, napísal portál stanice CNN.

"Oni sú takí dobrosrdeční celý život. Peniaze ich, na rozdiel od mnohých iných výhercov, vôbec nezmenili," povedal veliteľ požiarnikov Walt Stubbss. A čo si o sebe myslia samotní Hillovci? "Z nejakého dôvodu nám Boh zoslal túto výhru. Asi sa chcel uistiť, že poputuje na správne veci," nazdáva sa Cindy Hillová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu