Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Američania tvrdia: Našli sme hniezdo legendárnej príšery!

(Zdroj: animal planet)

ARIZONA - Televízia Animal Planet zverejnila v seriáli o hľadaní Bigfoota staršie video, ktoré zobrazuje opustené veľké hniezdo v národnom parku Tonto v americkom štáte Arizona. Podľa niektorých je to dôkaz existencie tejto legendárnej bytosti.

Zábery z roku 2010 však poskytujú iba veľmi málo dôkazov na to, aby sa dalo posúdiť, či tajomný brloh naozaj obýval tento bájny ľudoop. Výskumník a odborník na Bigfoota Mitch Waite a jeho manželka Susan Farnsworthová, ktorí video natočili, sa však domnievajú, že patrí stvoreniu, ktoré miestni prezývajú Mogollonská príšera podľa oblasti Mogollon Rim, v ktorej sa údajne vyskytuje.

Pozorovania zvieraťa boli hlásené po celé desaťročia kovbojmi či lesnými robotníkmi a niektorí dokonca tvrdia, že tvor zaútočil a zranil ľudí. Prvé zmienky pochádzajú ešte zo začiatku 20. storočia a Apači a Navajovia si už stovky rokov rozprávajú príbehy o veľkom chlpatom mužovi alebo starom mužovi z hôr.

Monštrum je vraj dva až tri metre vysoké, pokryté väčšinou hnedou a červenou srsťou so silným pižmovým zápachom. Svedkovia hlásili, že ho videli hádzať skaly, vyť aj búšiť sa do hrude, čo sú všetko prejavy správania sa primátov.

Waite teraz zhromažďuje stopy, vzorky a výkaly a s pomocou vyšetrovacieho tímu chce dať dohromady dôkazy na podporu svojho tvrdenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu