Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľadový muž z Minnesoty: Spôsobí záhadný tvor revolúciu vo vývoji človeka?!

Minnesota Iceman Zobraziť galériu (2)
Minnesota Iceman (Zdroj: Huffington Post)

AUSTIN - V šesťdesiatych rokoch minulého storočia bol v Minnesote nájdený záhadný tvor, ktorý pripomína opicu aj človeka. Krátko nato sa však akoby vyparil zo zemského povrchu. Až doteraz. Už od stredy ho totiž začnú vystavovať v múzeu v texaskom Austine.

Desiatky rokov o tzv. Minnesota Icemanovi, ako toto 1,8 metra vysoké stvorenie volajú, nikto nič nevedel. Nedávno sa dostalo do rúk riaditeľa Múzea zvláštností, Steva Bustiho, ktorý ho už túto stredu predstaví verejnosti.

Fotografia Ľadového muža prvýkrát vo farbe
Zobraziť galériu (2)
Fotografia Ľadového muža prvýkrát vo farbe  (Zdroj: Huffington Post)

Busti strávil pátraním po Ľadovom mužovi posledné dva roky. Len nedávno ho kúpil od rodiny jeho pôvodného majiteľa Franka Hansena, ktorý príšeru po tom, ako ju nakrátko vystavil na verejnosti, ukryl doma v mrazničke.

Zamrznuté telo Icemana
Zobraziť galériu (2)
Zamrznuté telo Icemana  (Zdroj: Huffington Post)

Podľa dvojice kryptozoológov, Ivana Sandersona a Bernarda Heuvelmansa, by mohol Iceman predstavovať chýbajúci link v rámci evolúcie človeka. Bernard ho dokonca nazval Homo pongoides.

Hansen spočiatku tvrdil, že Ľadového muža našiel na Sibíri. Neskôr priznal, že ho zastrelil v minnesotských lesoch a dal zmraziť. Prípadu sa takmer ujala aj FBI, pretože sa objavilo podozrenie, že Frank vystavuje obeť vraždy, napísal Daily Mail.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu