Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Koniec špekuláciam: Veterinárka potvrdila existenciu mýtického tvora!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

DALLAS - Európa má Yetiho, Američania majú Bigfoota. Veterinárka Melba Ketchumová vyhlásila, že sa jeho existenciu konečne podarilo potvrdiť, a to na základe analýzy viac ako sto DNA vzoriek zo srsti, ktoré študovala päť rokov. Mýtický tvor podľa nej vznikol krížením ľudskej ženy s neznámym hominidom.

"Mapovanie genómu ukázalo, že Bigfoot má mitochondriálnu DNA identickú s moderným človekom a DNA jeho bunkového jadra vykazuje príbuznosť s ľuďmi a vyššími primátmi," píše sa v správe šéfky výskumného tímu. Z toho vyplýva, že legendárne stvorenie by mal byť hybridný živočích.

Voči Ketchumovej štúdii sa ostatní vedci stavajú pomerne skepticky a čakajú na zverejnenie ďalších podrobností o výskume. Veterinárka ale trvá na svojom a o existencii Bigfoota je skalopevne presvedčená, hoci pred rokmi týmto legendám sama neverila.

"Bigfoot je z genetického hľadiska jednoznačne krížencom hominida a modernej ľudskej matky. Vláda na všetkých úrovniach ho musí uznať ako pôvodného obyvateľa a začať chrániť jeho ľudské a ústavné práva proti tým, ktorí by ho chceli loviť a zabíjať," odkázala odborníčka, ktorá sa genetickému a forenznému výskumu venuje už tridsať rokov. Ústav DNA Diagnostics, v ktorom pracuje, nedávno obdržal ďalšie zaujímavé vzorky vrátane slín, krvi a moču, ktoré by tiež mali patriť Bigfootovi, resp. jeho druhu. Následná analýza to má potvrdiť alebo vyvrátiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu