Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V jazere na Sibíri vraj žije monštrum: Sonar zachytil zvláštny objekt!

Je toto naozaj ruská Nessie?
Je toto naozaj ruská Nessie? (Zdroj: The Siberian Times)

MOSKVA - Miestni ho volajú Diabol a tvrdia, že nadvihuje člny a pri svojich útokoch kvíli. Podvodný sonar teraz ukázal, že môžu mať pravdu. Reč je o zvláštnom tvorovi, ktorý vraj obýva vody jazera Labynkyr na vzdialenej Sibíri.

Profesorka biogeografie Ludmila Emeliyanova pre noviny The Siberian Times uviedla, že počas jej misie na jazere sa na sonare ukázalo "niekoľko skutočne veľkých podvodných objektov". Je tak presvedčená, že tam dolu určite niečo je a vyzýva k ďalším vedeckým prieskumom, ktoré by mohli viesť k odhaleniu ruskej "Nessie".

"Bol to náš štvrtý alebo piaty deň na jazere, keď naše echolokačné zariadenie zaregistrovalo obrovský objekt pod našou loďou," povedala Emeliyanova pre The Siberian Times a dodala: "Objekt mal veľmi hustú, homogénnu štruktúru, ale určite to nebola ryba, ani zhluk rýb. Bola som veľmi prekvapená, ale nie vystrašená, ani šokovaná. Nevideli sme priamo zviera, len sme registrovali podivný objekt vo vode. Ale môžem jednoznačne povedať, že v tejto chvíli ako vedec, nedokážem ponúknuť žiadne vysvetlenie, čo by tým objektom mohlo byť."

"Toto tajomné a veľmi hlboké jazero má stále tajomstvá, o ktoré by sa s nami mohlo podeliť," znie jej konečný verdikt.

Labynkyr sa nachádza 5000 km východne od Moskvy a asi 60 kilometrov od mesta Ojmjakon - najchladnejšieho miesta na Zemi. Ale zatiaľ čo každé iné jazero v oblasti sa v zime mení na ľadové klzisko, toto nikdy nezamŕza a neexistuje v ňom žiadny rastlinný život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu