Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrie morské tajomstvo: Google Earth v zátoke zachytil neznámeho tvora!

Morská príšera meria asi dvanásť metrov Zobraziť galériu (4)
Morská príšera meria asi dvanásť metrov (Zdroj: google earth)

WELLINGTON - Americký inžinier Pita Witehira si nedávno všimol nevysvetliteľnú brázdu, keď sa pozeral na novozélandskú zátoku Oka Bay. Mnohí začali dávať podivný úkaz do súvislosti so škótskou Nessie.

V tyrkysovo modrých vodách severného Nového Zélandu podľa spravodajského portálu Daily Mail spozorovali neznámeho tvora, ktorého v zátoke zachytila 30. januára aj družica. Tvor vytvoril brázdu v tvare vlniaceho sa chvosta.

Americký inžinier Pita Witehira z Hamiltonu, ktorý si brázdu všimol, upozornil, že by mohlo ísť o 12-metrového tvora, ktorého domorodí Mauri nazývajú Taniwha („trol“). Ako sa zdá, nie je to veľryba a je to príliš veľké na to, aby to bol žralok. Pohybuje sa totiž priveľmi rýchlo. Witehira tiež vylúčil, že by mohlo ísť o loď, pretože na vode nie je zreteľná pena z motora.

Obrie morské tajomstvo: Google
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google earth)

„Videl som ju asi pred týždňom,“ povedal výskumník Witehira, ktorý bol v tom čase pri zátoke. „Na žraloka je to príliš široké. Musí to byť oveľa ťažšie, aby to pod vodou vytvorilo takýto druh brázdy.“

Zátoka Oke Bay je charakteristická svojím jemným bielym pieskom a plytkou vodou s náhlymi, niekoľko desiatok metrov hlbokými poklesmi. „V hlbinách zálivu je veľa hustého podrastu,“ dodal Witehira.

Obrie morské tajomstvo: Google
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google earth)

Neobvyklé pozorovanie prišlo po tom, ako sa v októbri na leteckom snímku objavil prízrak obrieho kraba v plytkej vode anglickej zátoky. Po zverejnení snímku na internete sa do anglického mestečka Whistable začali hrnúť lovci príšer v snahe chytiť najväčšieho britského kraba, ale márne. Ukázalo sa, že snímka bola podvrh.

Obrí krab z Whistable
Zobraziť galériu (4)
Obrí krab z Whistable  (Zdroj: Weird Whitstable)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu