Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strach z pádu civilizácie: Pár všetko predal a plaví sa do Grécka!

Sam s priateľkou Naomi sa vydali na dobrodružnú cestu Zobraziť galériu (3)
Sam s priateľkou Naomi sa vydali na dobrodružnú cestu (Zdroj: thisisbristol.co.uk)

BRISTOL - Ich strach z pádu našej civilizácie závislej na finančných systémoch je tak veľký, že sa chcú naučiť, ako prežiť v budúcnosti bez nich. Mladý britský pár preto predal všetko, čo vlastnil a kúpil si malú jachtu, na ktorej vyrazil na miesto, kde kríza vrcholí - do Grécka.

Všetko začalo, keď sa Naomi Smythová (30) a Sam Rossiter (34) rozhodli založiť si rodinu. "Nechceme ich priviesť do sveta, v ktorom by sme sa o ne nevedeli postarať, ak by súčasný finančný systém, na ktorom sme všetci závislí, skolaboval," vysvetlila Naomi.

Dvojica preto nedávno predala všetok svoj ​​majetok, vrátane domu, v ktorom žili desať rokov. Za utŕžené peniaze si kúpili jachtu a teraz vyrážajú na cestu do Grécka. Od tamojších ľudí chcú odpozorovať, ako prežiť.

"Ja osobne sa chcem naučiť, ako chovať a pásť dobytok alebo ako pestovať a konzervovať potraviny. Jednoducho veci, ktoré vedela každá britská žena pred sto rokmi," povedala mladá žena.

Spoznávacia plavba bude trvať približne rok, píše Blesk.cz. Potom si chce Sam s partnerkou v Anglicku kúpiť pozemok a začať na ňom žiť tak, ako to robievali naši predkovia. "Keď systém skolabuje, chceme byť pripravení," dodal sympatický mladík, ktorý doteraz pracoval ako webdizajnér.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu