Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tínedžer sa nedokáže ovládať: Hajloval pred černochom a dostal do zubov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAMBURG - Istý nemecký tínedžer sa často kvôli svojmu správaniu dostáva do problémov. Na rozdiel od mnohých svojich rovesníkov za to ale nemôže. Trpí totiž ochorením, ktorého dôsledkom je nekontrolovateľné vzpriamovanie pravice, takže to vyzerá tak, akokeby hajloval.

Prenedávnom na to Gerrit Oeller kruto doplatil. Gesto totiž predviedol v metre, kde cestoval aj černoch. Ten to zobral osobne a nepomohlo ani vysvetlenie, že mladík trpí Tourettovým syndrómom a svoje správanie nedokáže kontrolovať. Rozohnený muž na Gerrita zaútočil, pričom ho udrel tak silno, že upadol do bezvedomia.

"Spýtal sa ma, či si myslím, že je to vtipné. Bol som z toho nervózny a úplne mi zamrzla tvár. On to pochopil tak, že sa mu vysmievam a pustil sa do mňa," opisuje šestnásročný Oeller chvíle, keď mu nebolo všetko jedno.

Jeden z pasažierov krátko nato spustil alarm a privolal zamestnancov metra. Gerritovi kamaráti zavolali sanitku, ktorá ho previezla s menšími zraneniami do nemocnice. Keď sa na miesto dostavila polícia, agresívny pasažier čiernej pleti bol už dávno preč.

"Naším cieľom nie je, aby ho zatkli, ale chceme, aby vedel, že náš syn je vážne chorý. Určite by pomohlo, keby sa o tejto chorobe viac hovorilo," dodala jeho matka Nicola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu