Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lekári sú bezradní: Školáčky trpia záhadnými tikmi!

Thera a Lori trpia neustálymi tikmi
Thera a Lori trpia neustálymi tikmi (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Bizarné ochorenie, ktoré vyvolalo u 15 detí z rovnakej newyorskej školy symptómy podobné ako pri Tourettovom syndróme, spôsobilo v USA značný rozruch. Navyše lekári sú bezradní.

Štrnásť dievčat a jeden chlapec, medzi ktorými sú hlavne roztlieskavačky, trpia ochorením od minulého augusta. Aktivistka Erin Brockovichová, ktorá prípad vyšetruje, sa domnieva, že mohlo byť vyvolané oranžovou látkou, ktorá vyteká zo športového areálu. Iní si zase myslia, že nekontrolovateľné slovné výbuchy, koktanie, tiky a tvárové tiky sú spôsobené "masovou hystériou".

"Moje záchvaty sú neustále. Niekedy sa dostávam do bodu, že sa mi chce plakať. O štvrtej poobede bývam bez energie, pretože moje telo je vyčerpané z neustáleho pohybu. Nemám už rada ani chodenie po obchodoch, pretože mám pocit, že ľudia na mňa zízajú," hovorí roztlieskavačka Chelsey Dumarsová (17).

Niektorí študenti zaslali videá na YouTube a objavili sa aj v americkej televízii, aby vyvrátili tvrdenia, že svoje symptómy iba predstierajú. "Chcela by som vidieť niekoho, kto by robil to, čo my 24 hodín denne a snažil sa to predstierať. Keby som to mohla zastaviť, urobila by som to," posťažovala sa rozhorčená Traci Leubnerová (16)

 "Kedysi som povzbudzovala každý deň, navštevovala som dva umelecké krúžky, teraz do školy nechodím. Som veľmi nahnevaná, frustrovaná, nikto nám nevie dať odpoved," uviedlo ďalšie dievča Thera Sanchezová (17).

Záhadný syndróm

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu