Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bizarné ochorenie: Tínedžerka híka ako somár!

Cody v spoločnosti oslov, ktoré chovajú na farme v Severnej Dakote Zobraziť galériu (2)
Cody v spoločnosti oslov, ktoré chovajú na farme v Severnej Dakote (Zdroj: Caters News)

BISMARCK - Tehotná tínedžerka Cody Hagelová ostala ohromená po tom, ako začala jedného dňa híkať ako somár. Jej stav spôsobuje porucha, ktorá sa začala prejavovať už v detstve.

Ide o tzv. Tourettov syndróm, čo je choroba, pri ktorej pacient opakovane zažíva trhavé pohyby tela. Najcharakteristickejším znakom sú mechanické tiky, ale objavujú sa aj akustické tiky ako práve v prípade osemnásťročnej Cody.

Neurologická porucha sa u dievčiny v puberte prejavovala "len" mimovoľnými zášklbmi v nohách a hlave, ale po tom, ako otehotnela, začala vydávať aj zvuky pripomínajúce osla. Je to zrejme podmienené tým, že so svojimi rodičmi žije na farme, kde okrem iných zvierat chovajú aj dva osly - Olivera a Rachel."Som s nimi každý deň, asi preto som ich začala napodobňovať," vysvetľuje Cody.

Podľa nej katalyzátorom nepríjemných prejavov choroby boli tehotenské hormóny. "Dostávam sa kvôli tomu do trápnych situácií. Ľudia na mňa čumia, akokeby som bola šibnutá."

Keďže ochorenie je dedičné, mladá Američanka sa bojí, že ním bude trpieť aj jej dieťa. Riziko je podľa lekárov až päťdesiatpercentné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu