Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ochrnutý žalúdok: Vychudnutá kráska prežíva iba vďaka výžive pri srdci!

U Natalie stále badať stopy po kráse. Choroba si však vyžiadala svoju daň.
U Natalie stále badať stopy po kráse. Choroba si však vyžiadala svoju daň. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Bývalá zdravotná asistentka Natalie Roux-Beanová (30) schudla z veľkosti 40 na veľkosť 34 a chradne stále ďalej. Nedokáže v sebe udržať nič iné ako rozmočené sušienky a dostáva 400 kalórií denne pomocou infúzie. Pre ochrnutý žalúdok sa už neudrží ani na nohách.

Natalie bola kedysi krásna žena, ktorá sa vydala za svoju lásku z detstva a spolu majú dve deti. Jej šťastie sa, bohužiaľ, zrútilo už pár mesiacov po svadbe v roku 2010, kedy sa u nej prejavili prvé príznaky choroby. Čokoľvek, čo zjedla, vyvrátila a bola jej mylne diagnostikovaná mentálna anorexia, pre ktorú musela štyri mesiace dochádzať na psychiatriu.

Až v roku 2011 u nej konečne identifikovali "správnu" chorobu - gastroparézu. Ide o genetický defekt, ktorý spôsobuje totálnu paralýzu žalúdka. Lekári jej zaviedli umelú výživu do žalúdka, ale to jej choré telo nezvládlo, a tak sa jej potrava musela napojiť priamo do krvného obehu. Do žily, ktorá je v blízkosti srdca.

"Tie posledné dva roky boli hrozné. Môj žalúdok mi neustále hovorí, že mám hlad, lenže som absolútne stratila chuť do jedla. Je úplne jedno, čo jem. Snažím sa ale bojovať so svojimi prírodnými inštinktmi o prežitie. Hoci mám veľké bolesti, neustále túžim po chuti skutočného jedla," hovorí statočná žena, ktorá sa musela vzdať svojej práce a žije pripútaná na invalidnom vozíku.

"Moje dievčatko malo narodeniny, a keď som videla čokoládovú tortu, skoro som plakala. Nezaslúžim si to. Ďakujem Bohu za môjho skvelého muža Paula, energiu, ktorú mi dodáva moja skvelá rodina. To ma udržuje pri živote," uzatvára Natalie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu