Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Študentka (28) trpí záhadnou chorobou: Na hlave jej rastú nechty!

Liečba ochorenia je veľmi drahá, Shanyi chýbajú peniaze. Zobraziť galériu (2)
Liečba ochorenia je veľmi drahá, Shanyi chýbajú peniaze. (Zdroj: Facebook)

USA - Americká študentka trestného práva Shanya Isomová ako jediná na svete trpí vzácnym kožným ochorením, ktoré spôsobuje, že jej na hlave miesto vlasov rastú nechty.

Príznaky si prvýkrát všimla v roku 2009, keď mala astmatický záchvat, ktorý lekári liečili steroidmi. Tie u nej však vyvolali alergickú reakciu. Na nohách sa jej vytvorili vredy a koža jej začala tmavnúť.

Špecialisti v Memphise vyskúšali celý rad liečebných postupov, nasadili jej rôzne lieky, ale nič nezaberalo. "Urobili mi testy od A do Z. A všetky výsledky sa vrátili negatívne," povedala Isomová televíznej stanici WAFB.

V auguste 2011 ju hospitalizovali v nemocnici v Baltimore a až tam lekári prišli na to, že jej vlasové folikuly produkujú dvanásťkrát viac kožných buniek ako vlasových. Čo znamená, že jej miesto vlasov rastú nechty.

Študentka (28) trpí záhadnou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Po zistení diagnózy a začatí liečby sa jej stav mierne zlepšil, ale teraz bojuje s ďalším problémom, ktorým je nedostatok financií. Účty za lieky už dosiahli 250 tisíc dolárov a jej zdravotné poistenie pokrýva len náklady na päť liekov z celkových sedemnástich.

Isomová už preto založila nadáciu, ktorá má za cieľ získavať finančné prostriedky nielen na jej liečbu, ale aj pre ostatných, u ktorých by sa podobné symptómy objavili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu