Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chorá túžba po dokonalosti: Češka (†27) pred smrťou vážila ako 8-ročné dievčatko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: guardian.co.tt)

PRAHA – Mladá dievčina (†27) z Prahy v túžbe po kráse a dokonalosti prekročila všetky hranice a neustála kontrola váhy ju nakoniec stála život. Vyziabnuté telo obete módnych trendov našli v jednom z domov hlavného mesta bez známok života. Informovala o tom Tv Nova.

Neutíchajúca túžba po štíhlej a dokonalej postave ju priviedla do hrobu. Telo mladej Pražáčky už zrejme nevydržalo ťarchu neustáleho hladovania a podľahlo na podvýživu. Je pravdepodobné, že 27-ročná žena trpela anorexiou, pred smrťou totiž vážila len 30 kilogramov, čo je váha asi 8-ročného dievčatka.

Či bola príčinou smrti naozaj duševná choroba spojená s odmietaním potravy, určí až pitva. Privolaný lekár však na mieste vylúčil, že by zomrela cudzím zavinením. Susedia dievčinu vôbec nevídali, je preto možné, že okoliu sa stránila, čo je ďalší z príznakov mentálnej poruchy. Osudnou sa jej tak zrejme stalo prepadnutie cez tenkú hranicu medzi obyčajnou diétou a vyhladovaním na smrť.

Anorexiou väčšinou trpia ženy a dievčatá od veku 12 až do 45 rokov, stále častejšie sa však objavujú prípady malých detí, ktoré si nebezpečné riziká neuvedomujú a chorobe podľahnú. Hrozivé slovo „anorexia“ sa dokonca čoraz častejšie skloňuje aj v súvislosti s mužmi. Medzi osobami trpiacimi poruchami príjmu potravy je ich až 10 %.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu