Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Z hlbín vylovil gigantického tvora, zožral ho žralok!

Žralok si pochutnáva na obrej chobotnici
Žralok si pochutnáva na obrej chobotnici (Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Austrálsky rybár zažil minulý piatok menší šok, keď asi 50 kilometrov od brehov Nového Južného Walesu narazil na mŕtve telo kalmára, ktorý aj bez veľkej časti chápadiel meral tri metre. Z unikátnej koristi sa ale neradoval dlho, zožral mu ju totiž žralok.

"Za celý svoj život na otvorenom mori som nikdy nič podobné nevidel. Kalmáre sú určitým druhom bájnych tvorov. Poznám mnohé príbehy o starovekých námorníkoch, ktorých lode napádali," uviedol All McGlashan.

Kalmár bol tak veľký, že ho rybár ani nedokázal vyzdvihnúť na loď, uviedli Novinky.cz. O chápadlá, ktoré mu chýbali, prišiel zrejme v boji s vorvaňom obrovským. Tieto veľryby sú ešte väčšie a rýchlejšie ako spomínaný bezstavovec. Vylúčené však nie je ani to, že zomrel prirodzenou cestou. "Väčšina kalmárov žije asi rok, rastú extrémne rýchlo a niektoré jedince môžu dorásť až do trinástich metrov," vysvetlila špecialistka na hlovonožce z Austrálskeho múzea v Sydney Mandy Reidová.

Akoby nebol samotný objav nezvyčajne veľkého kalmára dostatočne zaujímavý, na scéne sa ešte objavil 2,5 metrový žralok. "Príšera z hlbín" sa tak pred objektívom videokamery stala potravou pre morského predátora. "Okamžite do neho zaboril čeľuste. Dokazuje to, že v prírode takmer nič nevyjde nazmar. Všetko sa nejakým spôsobom recykluje," dodal All.

Žralok zožral chobotnicu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu