Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na mori: Smrteľný útok žraloka, muža ťahal z vody kamarát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KALIFORNIA - Surfista zahynul v utorok pri útoku žraloka v blízkosti pláže pri americkej leteckej základni Vandenberg na kalifornskom pobreží. Ide už o druhý smrteľný útok žraloka na vyhľadávanej pláži za posledné dva roky, oznámila dnes agentúra AP s odvolaním na miestne úrady.

Svedkom útoku žraloka bol podľa miestnych policajných zdrojov jeden z priateľov obete, ktorý ju z vôd oceánu následne vytiahol, informovala agentúra AP.

Obeti, mužovi (38), poskytli prvú pomoc, privolaný lekár však na mieste konštatoval už len smrť. Ďalšie podrobnosti doposiaľ neboli zverejnené. Úrad miestneho šerifa informoval, že prípad je v štádiu vyšetrovania a zisťuje sa aj druh žraloka, ktorý na muža pri surfovaní zaútočil.

Po útoku, ktorý sa odohral na Surf Beach neďaleko leteckej základne Vandenberg blízko Santa Barbary, nechali miestne úrady pláž uzavrieť. "Išlo o potvrdený útok žraloka s potvrdeným úmrtím," povedala hovorkyňa miestneho úradu šerifa Melissa Jaramillová.

Smrtiace úroky žralokov sú u amerického západného pobrežia relatívne vzácne, uvádza nezisková skupina Shark Research Committee, ktorá prípady napadnutia človeka žralokom eviduje. Surferi sú najčastejšími obeťami a najčastejšie útočia veľkí bieli žraloky, dodala skupina.

Na celom svete priemerne dochádza k 65 prípadom napadnutia človeka žralokom ročne, pričom smrťou skončí len dva alebo tri útoky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu