Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kráska (25) vážila ako 12-ročné dieťa, zachránila ju "zázračná" mačka!

Ashley so svojou pomocníčkou Zobraziť galériu (2)
Ashley so svojou pomocníčkou (Zdroj: BLESK)

MICHIGAN - Američanka Ashley Ransleyová (25) vážila v dospelosti ako 12-ročné dieťa. Pri výške 183 cm sa jej váha vyšplhala na zúfalých 49 kilogramov. Z pazúrov anorexie ju nakoniec vytrhol nečakaný pomocník - rovnako podvyživená mačka.

Ashley začala mať problémy s jedlom už v puberte, a keď v roku 2006 nastúpila na štúdium psychológie na michiganskej univerzite, klesla jej váha na kritické minimum. Lekári jej namerali abnormálne nízky tlak a prejavy srdcovej arytmie. Išlo jej skutočne o život.

Pretože nechcela znepokojiť svojich rodičov, snažila sa s anorexiou bojovať sama. Jediné, čo sa stalo, bolo, že nad ňou stratila kontrolu a musela nastúpiť na liečenie. "Nerobila som to však pre seba, len som nechcela zarmútiť svojich blízkych," hovorí dievčina, ktorá v nemocnici strávila štyri mesiace a pribrala na 74 kíl.

Po nástupe na univerzitu však jej váha zase začala rapídne klesať. "Úplne som to vzdala. Bola som rozhodnutá zomrieť vyhladovaním. Tým, že som bola už dospelá, nikto iný ma predo mnou samotnou nemohol zachrániť. Jedine so súdnym rozhodnutím. To tiež navrhoval môj terapeut," približuje Ashley.

Kráska (25) vážila ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: BLESK)

Našťastie sa v jej živote objavila mačka pomenovaná Riel, ktorú našla úplne vychudnutú. "Myslela som si, že je to ešte mačiatko, aká bola malá a chudá. Veterinár mi ale povedal, že je už dospelá, len extrémne podvyživená. Vážila iba 1,3 kila," spomína žena.

Ashley sa upla na záchranu mačky, a tým pomáhala aj sebe. "Ako som sa sústredila na to, aby som ju pravidelne kŕmila a dostala na zdravú váhu, prestala som postupne čoraz menej strážiť to, aby som nejedla. Keď na mňa prišla slabá chvíľka, alebo som mala potrebu nadmerne cvičiť, rozptýlila som sa s ňou pri hre," dopĺňa.

A tak sa obe spoločne začali uzdravovať. "Už som nechcela zomrieť, bolo mi stále lepšie. Začala som ju nazývať mojou ozdravnou mačkou." Teraz Riel váži úctyhodných 5 kíl a Ashley si udržuje váhu 73 kilogramov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu