Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Anorektička na pokraji smrti: Súd ju chce donútiť, aby jedla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: theprisma.co.uk)

LONDÝN - Tridsaťdvaročná žena z Walesu si zaumienila, že chce zomrieť od hladu. Vyskytol sa však problém, s ktorým nerátala. Súd jej chce totiž v tomto nepochopiteľnom predsavzatí zabrániť. Rozhodol, že musí jesť aj proti svojej vôli.

Britke známej len ako E. sa zrejme jej morbídne prianie nesplní. Londýnsky sudca Peter Jackson rozhodol o jej nesvojprávnosti a nariadil jej kŕmenie aj napriek tomu, že s tým dievčina nesúhlasí.

"Bolo to veľmi náročné rozhodnutie, pretože som musel zhodnotiť, čo je v tomto prípade dôležitejšie. Či hodnoty života alebo osobná nezávislosť," uviedol Jackson. "Ľudia z jej najbližšieho okolia boli proti liečbe. Povedali, že si užila svoje a jej želanie by malo byť vypočuté. Ja sa ale domnievam, že nehľadá smrť. Je to zvláštna žena, ktorej život má hodnotu. Teraz ju nevidí, ale v budúcnosti ju možno nájde," dodal sudca.

Konzervatívny poslanec Glyn Davies rozhodnutie súdu kritizoval. "Mala by mať možnosť dôstojne zomrieť," napísal na svojom účte na Twitteri.

Bývalá študentka medicíny bola v čase začiatku procesu na pokraji síl. Už od jedenástich rokov kontroluje to, čo zje. Pevnú stravu nevložila do svojich úst už viac ako rok. Jej index hmotnosti sa pohybuje na úrovni 11,3. BMI zdravého človeka by malo byť približne 20.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu