Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Twitter sa priznal: Uchováva telefónne zoznamy užívateľov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

PRAHA - Používate sociálnu sieť Twitter? Ak sa na tento mikroblog prihlasujete pomocou svojho smartfónu, dávajte si pozor! Prevádzkovatelia Twittera sa totiž priznali k tomu, že bez povolenia užívateľov si ukladajú a uchovávajú ich dáta. To platí napríklad aj o telefónnych zoznamoch. Sieť do nich získa prístup, keď na svojom mobile kliknete na možnosť "nájsť priateľov".

Twitter argumentuje tým, že si telefónne zoznamy uchováva preto, aby zistil, kto z vašich priateľov používa ich sociálnu sieť. Právo na to však nemá. Zároveň užívateľov neinformuje ani o tom, na ako dlho si získané informácie ukladá. To by sa ale malo už čoskoro zmeniť.

Prevádzkovatelia známeho mikroblogu chcú celú situáciu zachrániť novými zmenami. "Chceme byť úprimní a transparentní v komunikácii s našimi užívateľmi. Z toho dôvodu v nových verziách našich aplikácií, ktoré uvoľníme čoskoro, aktualizujeme informácie ohľadom služby "Nájdi priateľov", aby boli jasnejšie," vyhlásila hovorkyňa Twitteru Carolyn Pennerová.

Na problém ohľadom sťahovania kontaktov upozornil singapurský tvorca mobilných aplikácií zo Arun Thampi. Všimol si totiž, že si z jeho chytrého telefónu iPhone skopírovala všetky kontakty sociálna sieť Path. K tým má prístup napríklad aj mobilný Facebook. Na technologický gigant Apple zase v minulosti padla spŕška kritiky za to, že si uchováva dáta o vašej polohe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu