Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novinka na Google: Mení ochranu súkromia, sledovať vás bude ešte viac!

Užívateľov Google od marca čakajú zmeny
Užívateľov Google od marca čakajú zmeny (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Najväčší internetový vyhľadávač Google zjednocuje pravidlá zabezpečenia súkromia. Vďaka tomu bude možné prepojenie nazbieraných informácií medzi jednotlivými službami.

Spoločnosť nedávno oznámila, že od 1. marca zjednotí viac ako 70 podmienok týkajúcich sa rôznych služieb, ktoré poskytuje. Tieto zmeny Google umožnia zozbierať informácie o tom, ako ľudia využívajú jeho internetové služby. V podstate teda ide o akési sledovanie. Zmeny sa budú týkať aj majiteľov Androidov, smartfónov a tabletov, ktorí používajú google účet.

Internetový gigant tvrdí, že sa týmto spôsobom snaží vytvoriť akýsi "ekosystém". Dodal, že doterajšie princípy súkromia ostávajú zachované, teda že osobné informácie používateľov nie sú nikdy predávané ani zverejňované mimo Google s výnimkou povolenia, prípadne súdneho príkazu. Pravdou však je, že dáta putujú aj firmám, ktoré ich spracovávajú pre Google. Kritici taktiež pripomínajú, že sa novými zmenami opäť zdokonalia možnosti cielenia reklamy. Ak napríklad radi pozeráte športové zápasy, bude sa vám zobrazovať reklama na športové oblečenie či pomôcky.

O zmenách v pravidlách súkromia bude Google informovať milióny svojich používateľov prostredníctvom e-mailu ako aj hlavnej stránky.

Zmeny v Google

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu